HJK, FC Lahti ja RoPS kotivoittoihin sunnuntain kierroksella

Veikkausliigan avausviikonloppu jatkui sunnuntaina neljällä ottelulla. HJK nousi vaikeuksien kautta voittoon kotiottelussa Ilvestä vastaan.

Ilves oli pitkään kiinni yllätyksessä Veikkausliigan suurinta ennakkosuosikkia vastaan. Ilveksen laituri Tuure Siira vei vieraat johtoon jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. Johtoasema kesti aina ottelun 77. peliminuutille asti. Isännille tuomittiin rangaistuspotku, jonka Klauss laukoi maalin perukoille.

Voittomaali nähtiin, kun ottelua oli pelattu 84 minuuttia. Vaihtopelaaja Filip Valencic iski laidasta tulleen Juha Pirisen keskityksen maaliin. Sama mies viimeisteli lisäajan viimeisillä hetkillä loppulukemiksi 3-1.

Myös FC Lahti ja RoPS aloittivat kauden kotivoitoilla. Lahden maali-iloittelussa kotijoukkueelta onnistuivat virolaisvahvistukset Henri Anier ja Artjom Dmitrijev sekä saksalaistoppari Igor Jovanovic. RoPSilta maaliverkkoja venyttivät Lucas Lingman ja Simo Roiha.