HJK eteni Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen – Malik Abubakari maalasi lähes puolesta kentästä

HJK on edennyt sensaatiomaisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Malik Abubakari teki ratkaisevassa ottelussa häikäisevän maalin.

Suomalaiselta seurajalkapallokentältä kajahti torstaina fantastisia uutisia. Hallitseva Suomen mestari HJK selvitti tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen!

Asia varmistui torstai-iltana karsintojen viimeisen vaiheen 2. osaottelussa tanskalaista Silkeborgia vastaan. HJK oli voittanut joukkueiden välisen ensimmäisen osaottelun kotikentällään lukemin 1–0.

Myös toisessa osaottelussa maalinteon aloitti HJK. Avauspuoliskoa oli jäljellä viitisen minuuttia, kunnes vieraat siirtyivät johtoon huikealla osumalla. Klubin ghanalaiskärki Malik Abubakari näki Silkeborg-maalivahdin seikkailevan kaukana maaliltaan, ja laukoi pelivälineen lähes puolesta kentästä Silkeborgin verkon perukoille.

Toisella puoliajalla Silkeborgin kiri palkittiin yhdellä, Joel Felixin 75. minuutilla tekemällä maalilla. Se jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi, jonka myötä HJK eteni jatkoon yhteismaalein 2–1.

Eurooppa-liigan alkulohkot arvotaan heti huomenna perjantaina. HJK:n on mahdollista päätyä samaan lohkoon muun muassa Manchester Unitedin tai Arsenalin kanssa.