HJK astelee illalla serbialaiseen hornankattilaan – vastustajan tilastot järkyttävän kovat!

HJK astelee illalla Crvena Zvezda Stadiumin hornankattilaan.

HJK astelee tänään illalla äärimmäisen hankalaan paikkaan, kun se kohtaa Crvena Zvezdan Mestarien liigan karsinnoissa.

Myös Belgradin Punaisena tähtenä tunnettu Crvena on joukkue, jonka kotistadion on yksi koko Euroopan viheliäimmistä paikoista vierasjoukkueen kannalta. Tätä väitettä tukevat myös raa´at tilastot, jotka löytyvät HJK:n julkaisemasta otteluennakosta: viime kaudella Crvena pelasi Serbian liigassa 15 kotiottelua, joista se voitti peräti 14, maalieron ollessa huikea 44-6.

Menestyksekkään kauden aikana joukkue selvitti tiensä myös Mestarien liigan lohkovaiheeseen, jossa se joutui todelliseen kuolemanlohkoon yhdessä Liverpoolin, PSG:n ja Napolin kanssa. Jotain 55 000 katsojaa uumeniinsa vetävän Crvena Zvezda Stadiumin taiasta kertoo se, että myös Mestarien liigan voittanut Liverpool joutui nöyrtymään siellä, Punaisen tähden ollessa vahvempi maalein 2-0.

Kuluvakaan kausi ei ole tuonut kotitaikaan poikkeusta, sillä kauden ainoassa sarjaottelussa joukkue kaatoi kotistadionillaan Javorin maalein 2-0.

Kaksi edellistä Serbian mestaruutta nimiinsä vienyt Punainen tähti oli vielä 70-, 80- ja 90-luvuilla todellinen suurseura, joka dominoi silloisen Yugoslavian jalkapalloa ajoittain mielin määrin. Mikään pikkuseura ei tämänkään päivän Punainen tähti ole, sillä jalkapallosivusto Transfermarkt arvioi joukkueen kokoonpanon markkina-arvoksi 56 miljoonaa euroa, kun taas HJK:n vastaava lukema on vain 5 miljoonaa euroa.

HJK:n ja Punaisen tähden välinen ottelu alkaa keskiviikkona kello 21.45 Suomen aikaa.

HJK astelee illalla serbialaiseen hornankattilaan

https://twitter.com/hjkhelsinki/status/1153921728273362945

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – –

Katso myös: KUVA: Ed Sheeran repäisi Helsingissä – pukeutui Huuhkajien paitaan keikalla!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here