HIFK:lle kaksi isoa menetystä: topparilupaus Allsvenskaniin, maalitykki Bulgarian pääsarjaan

HIFK-kannattajaryhmä Stadin Kingien marssilla ennen Veikkausliiga-ottelua HIFK - HJK, Helsingin Töölössä, 10. elokuuta 2016.
Ville Salmikivi.

HIFK:ta viime kaudella edustanut 20-vuotias keskuspuolustaja Juho Pirttijoki siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavan GIF Sundsvallin riveihin. Helsinkiläisseuraa kaksi edellistä kautta edustanut 24-vuotias hyökkääjä Ville Salmikivi jatkaa puolestaan uraansa Bulgarian pääsarjassa pelaavassa Beroe Stara Zagorassa.

FC Hakasta HIFK:hon maaliskuussa 2016 siirtynyt Pirttijoki pelasi viime kaudella Veikkausliigassa 25 ottelua ja Toijalan Pallon kasvatti oli heti debyyttikaudellaan HIFK-puolustuksen ja koko sarjan johtavia pelaajia. Vahvana pääpelaajana tunnettu ”Toijalan Hercules” on erinomainen pelaaja niin hyökkäys- kuin puolustuspään erikoistilanteisiin.

– Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta, kun saan ottaa seuraavan askeleen urallani. HIFK on tarjonnut minulle viimeisen vuoden aikana loistavan mahdollisuuden kehittyä pelaajana, sekä tarjonnut myös monia unohtumattomia hetkiä pelikentällä. Haluan kiittää suuresti koko IFK:n organisaatiota – valmennusta, taustoja, pelikavereita ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä Stadin Kingejä. Unohtumattomimmat hetket kentällä ovat olleet nimenomaan Kingien ansiota, joten erittäin iso kiitos siihen suuntaan, Pirttijoki kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Ville Salmikivi oli HIFK:n tehokkain hyökkääjä viime kaudella

Puoliaika.comin saamien tietojen mukaan HIFK ei päätynyt tarjoamaan Salmikivelle pelaajasopimusta, sillä palkkapyyntö ja seuran talous eivät kohdanneet. HIFK:lla on tällä hetkellä sopimukset Juho Mäkelän ja Pekka Sihvolan kanssa. Sihvola on edelleen loukkaantuneena, joten Aleksi Ristola on pelannut harjoitusotteluissa hyökkääjän tontilla. Myös nuori Antti Ulmanen on tähtirintojen hyökkääjärosterissa.

Kaksi edellistä kautta HIFK:ta edustanut Salmikivi teki molempina kausina kuusi liigamaalia. Salmikivi on pelannut Veikkausliigassa aiemmin MYPAn paidassa kaksi vuotta. Kaudella 2011 Salmikivi paukutti Viikingeissä 20 maalia, jolloin hänet myös valittiin Ykkösen vuoden pelaajaksi.

Viime kaudella HJK kohtasi Beroen Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella, jolloin HJK eteni jatkoon yhteismaalein 2-1. Tällä hetkellä Beroe on Bulgarian pääsarjassa kahdeksantena.