HIFK Fotboll Ab lopettaa toimintansa – konkurssihakemus lähtee käräjäoikeuteen

HIFK Fotboll Ab:n hallitus on todennut yhteisymmärryksessä suurimpien omistajiensa kanssa, ettei yhtiöllä enää ole edellytyksiä jatkaa toimintaansa. Yhtiö jättää konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen, seura tiedottaa.

Viime kaudella Ykkösessä pelanneen HIFK Fotboll Ab:n taloudellinen tilanne on ollut vaikea jo vuosien ajan. Seuran toiminta on pelastettu konkurssin partaalta uusien omistusjärjestelyjen avulla aiemmin 2019, 2021 ja 2022.

HIFK:lle oli kertynyt velkoja aiemmilta vuosilta satojatuhansia euroja. Lisäksi yhtiön toimintaa rasitti Kansainvälisen Jalkapalloliiton Fifan päätös 94 000 dollarin korvaussummasta italialaisvalmentaja Fabrizio Piccaretalle kevään 2022 tapahtumista.

TSEKKAA TÄMÄ:

LUE MYÖS: HJK:n uusi päävalmentaja Ferran Sibila ei ole sopiva päävalmentajaksi – ei päässyt Uefa Pro -kurssille

Osakeannit eivät auttaneet

Yhtiön liiketoimintaa sopeutettiin ja kausi Ykkösessä saatiin vietyä loppuun. Yhtiön toimintaa yritettiin pelastaa osakeannilla, joka käynnistettiin heinäkuussa 2023. Annin tavoitteena ollutta 300 000 euron rahoitusta ei saatu täyteen, vaikka antia jatkettiin aina tammikuulle 2024 saakka.

HIFK haki joulukuussa Palloliitolta lisenssiä Ykkösliigaan. Toimintaa olisi jatkettu, jos ulkomaisen sijoittajatahon kanssa oltaisiin päästy sopimukseen määräaikaan mennessä. Konkurssihakemuksen myötä lisenssihakemus vedetään nyt pois.

Yhtiö oli tammikuussa 2024 myös niin pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa, että hallituksen velvollisuutena oli yhtiön toiminnan lopettaminen. HIFK Fotboll Ab:n hallitus ja suurimmat omistajat tekivät kaikkensa, jotta toiminta olisi voinut jatkua, mutta tammikuussa 2024 mahdollisuuksia jatkoon ei enää ollut.

Edustusjoukkue jatkaa pelaamista Kolmosessa

HIFK Fotboll Ab:n toiminta päättyy, mutta HIFK:n jalkapallotoiminta ei. HIFK:n miesten edustusjoukkue jatkaa pelaamista 2024 HIFK Soccer rf -yhdistyksen alaisuudessa Kolmosessa.

HIFK:n jalkapallon naisten edustusjoukkueen, HIFK:n juniorijalkapallon sekä futsalin toimintaan HIFK Fotboll Ab:n toiminnan päättymisellä ei ole vaikutusta. Toiminta jatkuu niiden osalta normaalisti HIFK Soccer rf:n alla.

Lähde: HIFK

Edellinen artikkeliVideo: Gironan uskomaton meno jatkuu – Ivan Martin taituroi voittomaalin lisäajalla Atletico Madridin verkkoon
Seuraava artikkeliVideo: Vinnie Jones – jalkapallohistorian tylyin ja armottomin pelaaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän