Gianluigi Buffon pelasi 1000. ottelun – Mies isojen hanskojen takana

 

Gianluigi Buffon on eittämättä yksi kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista. Eilen Italian maajoukkueen ottelussa ”Gigi” sai 1000. ottelunsa täyteen ja saavutti merkittävän rajapyykin. On varmaan sanomattakin selvää, että Buffon piti maalinsa tyhjänä Azzurrien paidassa juhlaottelussaan, kun Italia voitti Albanian 2-0.

Buffon oli alunperin suunnitellut olevansa hyökkääjä, mutta toisin kävi. Vuonna 1995 17-vuotiaana aloitettu ammattilaisura Parman paidassa alkoi ehkä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Vastassa AC Milan ja nuori Buffon piti nollat. Parmassa hän pelasi kuusi kautta ennen kuin hänet myytiin ennätyssummalla (lähes 50 miljoonaa euroa) Juventukseen.

Buffon on pelannut Juventuksessa aina vuodesta 2001 asti ja hänestä on tullut yksi fanien suosikeista. Buffon jäi Juventukseen, vaikka seura tippui vuonna 2006 Serie B:hen sopupeliskandaalin johdosta. Yksi syy jäämiseen olikin fanien kunnioitus, josta Gigi nautti suunnattomasti. Buffonia ja monia muita pelaajia syytettiin vedonlyönnistä ja sopupeleistä. Juventus kuitenkin nousi jo seuraavaksi kaudeksi takaisin Serie A:han vaikka he aloittivat yhdeksän miinuspisteen kanssa kautensa. (Alkuun -17, mutta se muutettiin -9:ksi)

Buffon on voittanut urallaan todella paljon. Palkintokaapista löytyy useita Italian mestaruuksia, Italian cuppeja, maailmanmestaruus, U-21 Euroopan mestaruus, sekä useita muita mestaruuksia. Henkilökohtaisia meriittejä on myös todella paljon, kuten: Uefan paras maalivahti, UCL:n MVP, Serie A:n paras maalivahti, yms.

Buffon vain paranee vanhetessaan ja toivottavasti mestarilta nähdään vielä useita kausia.