Futispohdintaa viikonloppuun

Viikonloppu tuo mukanaan kasan mielenkiintoista futispyörimistä, ohessa lyhyttä pohdintaa muutamaan matsiin liittyen. 

La Liga

Barcelona on saanut koneitaan kevään kunniaksi alkukautta paremmin käyntiin; kolmessa edellisessä ottelussa on vastustajan reppuun mätetty yhteensä peräti 12 maalia. Kyseisen tivolin aikana jalkoihin jäi muun muassa Napoli vieraissa 2-4 lukemin. 

TSEKKAA TÄMÄ:

Ferran, Traore sekä Aubameyang ovat tuoneet toivottua sähäkkyyttä hyökkäyspäähän, jonka leveyttä täydentävät loukkaantumisestaan toipumaan päin oleva Memphis Depay, Braithwhite sekä Dembele

Elche on allekirjoittanutta ennakkoluulottomuudellaan vakuuttanut, mutta miten on onnistumisen laita sunnuntaina? Barcelonan puolustus ei ole ollut vankimmasta päästä, joten paikkoja varmasti siunaantuu.

Barcelona tuskin vielä liikaa ensi torstain Galatasaray-vääntöä miettii, sillä mielessä siintänee sarjan kolmospaikan ryöstäminen ottelun enemmän pelanneen Betisin hallusta. 

Entäpä Betisin ja Atletico Madridin välinen myräkkä? Miten tärkeä torstainen cup-taisto syö Betisin voimavaroja? Betis on ollut kaikessa hyökkäävyydessään sarjan valopilkku, ja toivottavaa olisikin, ettei joukkue kovia menetyksiä loukkaantumisten muodossa torstaina koe. 

Atleticon kyseenalaisesta puolustustyöskentelystä olen lätissyt aiemminkin, ja nyt puolustusta varmasti jälleen koetellaan. Simeonen miehistön 13 vieraspelin maaliero 24-22 kertoo olennaisen joukkueen otteista; yläkerrassa on onnistuttu, mutta alakerta vuotaa suhteellisen tasaisesti. Betisiltä löytyy juonikkuutta muun muassa Fekirin muodossa, mutta kuten todettua, varsinkin Betisin kokoonpano saattaa vielä ennen sunnuntaita elää. 

Serie A

Kun sarjakasi Fiorentina kohtaa sarjaysi Veronan, saattaa yleisölle olla tarjolla maistukaista viihdettä. Vaikka Vlahovic poistui Fiorentinan riveistä, löytyy joukkueelta edelleen yläkerrasta taitoa. Katselin viime viikonloppuna Sassuolon ja Fiorentinan välisen kikkailun, ja täytyypä todeta, että vauhtia ja paikkoja oli tarjolla useampaankin kuin kolmeen maaliin. 

Pelikirjoiltaan ennakkoluulottomasti hyökkäävät Fiorentina ja Verona hakevat asetelmia loppukauteen, ja mikäli kauden aikana toteutunut statistiikka toistaa itseään (Fiorentinan kotiotteluiden maalikeskiarvo 3,75, Veronan vieraspelien vastaava lukema 3,6), siintää edessämme yleisöystävällinen sirkus. Toki on aina hyvä pohtia, miten Fiorentinan torstainen cup-koitos Juventusta vastaan ryhmää rasittaa. Katsellaan, katsellaan…

Pelivalinnat

Muodostin kaksi singleä sinällään riskikkäämpää tuplaa ja otin yllä mainittujen valintojen lisäksi kattaukseen mukaan Ranskan liigasta pitkin kautta mukana roikotetun Bordeauxin matsin. Omassa laarissa lojuvat seuraavat tuplat: 

Elche-Barcelona yli 2,5 maalia, kerroin 1,73
Betis-Atletico Madrid yli 2 maalia, kerroin 1,49

Fiorentina-Verona yli 2,5 maalia, kerroin 1,81
Bordeaux-Troyes yli 2 maalia, kerroin 1,50

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua.

Edellinen artikkeliVideo: Liverpool pudotti Norwichin FA Cupista – Takumi Minamino viimeisteli upean voittomaalin
Seuraava artikkeliKlassikkovideo: Diana Ross missaa huvittavasti rankkarin kesken lauluesityksensä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän