Futisorgiointia loppuviikkoon

Kuva: Getty Images

Loppuviikko on jälleen kerran varsin täynnä kiivasta futismittelöintiä, joten mikäpä tässä on ihmisen ollessa. Muutamat matsit sytyttävät myös panostusämpyilymielessä – katsellaan, jääkö syttyminen liekin asteelle.

Levante – Elche

Ottelun kerroinasetelma kiinnostaa. Ehkä en tiedä, mitä joku tietää, mutta meikäläisen papereissa sarjajumbo Levante on asetettu liian suureksi kotisuosikiksi. Olen viimeisimmät Levanten ottelut katsellut, eikä joukkueen tekeminen ole niin radikaalisti parantunut, että säilymistoiveita voitaisiin liian korkealla elätellä. Atletico Madrid kaatui hienosti vieraissa, ja Celtalta haettiin vieraspiste, mutta esimerkiksi Simeonen miehistöltä haetun yllätysvoiton tae oli suurelta osin Ticon kauden mädin ja haluttominen esitys.

Sarjassa 13. sijalla majailevan Elchen otteet ovat edelleenkin olleet puolivahvoja – edellisessä väännössä kaatui kotona Rayo Vallecano ilman maaliseppo Lucas Boyea. Boye saattaa parhaimmassa tapauksessa palailla ruotuun Levante-otteluun, mutta aloittanee joka tapauksessa penkiltä. Pelikieltojaan edellisessä ottelussa kärsineet Gerard Gumbay (keskikenttä) ja Gonzalo Verdu (puolustus) ovat jälleen käytettävissä. Puolustaja Helibelton Palacios möllöttää sivussa loukkaantumisen takia.

Levante on saalistanut kahdesta viimeisestä myräkästään neljä pistettä, ja taistelu säilymisestä jatkuu, mutta kyllähän pelillinen ilme on edelleen vaihdellut laidasta laitaan rohkean, onnistuneen, onnekkaan ja sekavan välimaastossa. Mukavavireinen Elche on hävinnyt viimeisestä seitsemästä sarjaottelustaan ainoastaan yhden, joten vierasmenestys sekä pieni maalimääräpanostus vallitsevilla kertoimilla hieman kiinnostavat.

Clermont – Bordeaux

Lyhyestä suvivirsi kaunis. Ranskan liigan perinteikäs seura on valahtanut yhtäkkiä sarjajumboksi – tosin käsittämättömän tasaisessa häntäpäässä lojuu kirjoitushetkellä peräti viisi joukkuetta pisteen sisällä. Clermont ihmettelee tilannetta juurikin kyseisen viiden joukkueen yläpuolella, joten nyt jos koskaan voidaan puhua kuuden pisteen matsista.

Bordeauxin matseissa on taottu pitkin kautta mielenkiintoisia lukemia tulostaululle, ja varsinkin vieraissa on oma pää soinut rumasti. Vierasotteluiden maalikeskiarvo 4,5 kertoo omaa kieltään avoimista ovista – toki myös vastustajan päässä on välillä onnistuttu. Clermontin kotiotteluiden maalikeskiarvo liikkuu 2,5:n tuntumassa, ja kun tällä kertaa puhutaan hieman erikoisemmasta asetelmasta sekä Bordeauxin huutavasta pistetarpeesta, aion valmistautua vähintään kolmen maalin lopputulemaan.

Bordeauxin myräköiden maalimääriin sijoitetut panostukset ovat olleet varsinkin vieraskentillä pitkin kautta tuottoisia, itse asiassa viimeisessä 10 vierasottelussa on jääty ainoastaan kerran (1-1 tasapeli Lorientin kanssa) alle 2,5 maalin lopputulemaan. Koska en kokoonpanoista mitään ajatusmaailmaani mullistavaa löytänyt, etenen myös tällä kertaa over-työnnöin.

Muutama valinta loppuviikkoon:

Elche Draw no bet, kerroin 2,90
Levante-Elche yli 2 maalia, kerroin 1,68 (tasan kahdella maalilla valinta mitätöityy)
Clermont-Bordeaux yli 2,5 maalia, kerroin 1,83
Leverkusen-Arminia Bielefelt yli 3 maalia, kerroin 1,85 (tasan kolmella maalilla valinta mitätöityy)
Sassuolo-Fiorentina yli 2,5 maalia, kerroin 1,67

Edellinen artikkeliTuplaus & day 3: Liverpool – Leeds United
Seuraava artikkeliBarcelona leikitellen jatkoon – tässä Eurooppa-liigan jatkoonmenijät

1 kommentti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän