Francesco Totti avautui tilanteestaan: ”Vaadin enemmän kunnioitusta”

TottiFrancesco

Koko pelaajauransa ajan italialaista AS Romaa edustanut 39-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Francesco Totti on tällä hetkellä vaikean tilanteen edessä. Vain viidessä Serie A:n ottelussa tällä kaudella pelannut ”Il Capitano” on jämähtänyt AS Roman kokoonpanossa vaihtopelaajan rooliin.

AS Roma hävisi viime viikolla kotikentällään Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Real Madridille lukemin 2-0. Seuran monivuotisena kapteenina toiminut Totti pääsi ottelussa vaihdosta kentälle vasta 87. peliminuutilla, kun hän korvasi Alessandro Florenzin. 

Moni piti kentälle pääsyä kotiyleisön edessä kunnianosoituksena kokeneelle pelimiehelle, mutta Totti ei ”hienolle eleelle” juurikaan lämmennyt. Päinvastoin. Loukkaantumiset selättänyt Totti ansaitsisi omien sanojensa mukaan enemmän peliaikaa.

– En voi jäädä AS Romaan näin. Penkillä istuminen tuntuu pahalta. Ymmärrän kyllä tässä iässä, että pelaan vähemmän, mutta urani päättäminen tällä tavalla ei sovi minulle. Ei kaiken sen jälkeen, mitä olen tehnyt Romalle. Vaadin enemmän kunnioitusta, Totti kertoi pelin jälkeen.

Vasta 16-vuotiaana Serie A:ssa vuonna 1992 debytoineen Totin asema roomalaisjoukkueessa on heikentynyt merkittävästi sen jälkeen, kun Luciano Spalletti tuli AS Roman päävalmentajaksi.

– Suhteeni Spallettiin? Sanomme toisillemme hyvää huomenta ja hyvää iltaa, mutta emme mitään muuta. Hän on puhunut minusta positiivisia asioita medialle, mutta ei kasvotusten, Totti kertoi Radiotelevisione Italianan haastattelussa.

Spalletti otti sen verran kipinää kipparin kommenteista, että lähetti välittömästi Totin kommentit kuultuaan kokeneen pelurin kesken harjoitusten kotiin. Selkeänä kurinpitotoimenpiteenä viime sunnuntaina (21.2.2016) pelatussa AS Roma – Palermo -ottelussa Totti katseli ottelua katsomon puolelta.

Totin sopimus AS Roman kanssa päättyy ensi kesänä. Italialaisen herrasmiehen puoliso Ilary Blasi kertoi italialaisille iltapäivälehdille jo viime vuoden puolella kuluvan kauden olevan Totin mittavan pelaajauran viimeinen.

– Odotan seuran presidentin uutisia, jonka jälkeen arvioimme tilanteeni. Odotan rehellistä mielipidettä siitä, miltä tilanteeni todella näyttää, Totti sanoi uransa jatkumisesta AS Romassa.

Totti pelasi Italian maajoukkueessa vuosina 1998-2006 yhteensä 58 ottelua, joissa mies teki 9 maalia. Hän edusti Italiaa MM-kilpailuissa vuosina 2002 ja 2006 sekä EM-kilpailuissa vuosina 2000 ja 2004. Maajoukkueuran palkintokaappia koristavat vuonna 2006 voitettu MM-kulta sekä vuoden 2000 EM-hopea. Totti voitti myös vuonna 1996 alle 21-vuotiaiden EM-kultaa.

Henkilökohtaisista saavutuksista parhaana voidaan pitää vuotta 2007, kun Totti voitti Serie A:n maalikuninkuuden 26 maalilla. Hänet palkittiin tuolloin myös Euroopan Kultaisella kengällä.

Toivomme todella, että tämä pelaajalegenda saisi upealle uralleen parhaan mahdollisen päätöksen. Kyseessä on kuitenkin AS Roman seurahistorian eniten virallisia otteluita pelannut ja eniten maaleja tehnyt pelaaja.

Kaikki kilpailut mukaan lukien Totti on edustanut AS Romaa 749 ottelussa.

Francesco Totti – jalkapallolegenda ja suuri esikuva.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here