FIFA lopettaa rasismin vastaisen työryhmän – ”Työ on valmis”

FIFA-logo

FIFA on lopettamassa rasismin vastaisen työryhmänsä, sillä he kokevat, että rasismi on loppunut jalkapallosta. Työryhmä perustettiin vuonna 2013 Sepp Blatterin toimesta ja sitä johti Jeffrey Webb.

Työryhmän jäsen Osasu Obayiuwana kertoi Associated Pressille, että hän ei ole yllättynyt FIFA:n päätöksestä ja kokee, että rasismi ei missään nimessä ole lopputunut jalkapallosta. Hän on myös huolissaan meneillä olevien MM-karsintojen rasistisista mielenilmauksista. Obayiuwana kertoo, ettei hän ikinä tavannut vuosi sitten Webbin tilalle tullutta Constant Omaria tai ettei hän ikinä vastannut edes tämän viesteihin, vaikka tämä lähetti niitä hänelle jatkuvasti.

Juuri aikaisemmin tässä kuussa UEFA käski venäläisseura Rostovin pelaamaan tyhjille katsomonosille fanien rasistisen käytökse johdosta.

FIFA on käynyt läpi suurta myllerrystä johtoryhmän lahjussyytteiden ja muiden rikosten johdosta. Tämän työryhmän lopettaminen kertoo vain siitä, ettei FIFA:lla ole millään tavalla jalkapalloasioiden organisointi hallussa.

Toivottavasti rasistisesti käyttäytyvät fanit uskovat edes Littiä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here