Eurooppa-liiga: Left Foot odottaa maaleja Malmön ja Genkin ottelussa

Torstai ja Eurooppa-liiga saapuvat luoksemme siinä missä tulevan viikonlopun pikkujoulumatineakin. On turha tanssahdella lambadaa kalsarit kainaloissa firman kortti korvan takana, jos ei liikesarjoille löydy luottoa. Firman pikkujouluissahan tarvitaan ainoastaan yksi liekkimies, yksi tilittäjä ja yksi alisuorittaja. Sitten maanantaina voidaan konttorilla ihmetellä silmät teelautasina ja suut ymmyrkäisinä, että kuka
saatana taas pani ja ketä.

Eurooppa-liigan alkulohkot loppusuoralla

Niin tai näin, meikäläistä kiinnostaa tänään muutama Eurooppa-liigan mittelö. Ensinnäkin, Red Bull on vahvasti mukana sekä Salzburgin että Leipzigin taustakäminöissä, enkä niin järin kovasti yllättyisi, mikäli jo jatkopaikan varmistanut Salzburg jostain käsittämättömästä syystä tänään Itävallassa heltyisi vähintäänkin tasapelin Leipzigille tarjoamaan. Kuinka yllättävää!

Myös Malmön ja Genkin välinen pyllymyräkkä pienimuotoisesti sytyttelee, sillä matsin over-raja on asetettu mielestäni reippaan kymmenyksen verran liian korkealle. On totta, että Malmö on ollut viimeisen puolen vuoden ajan kotinurmellaan voittamaton, ja on edelleen totta, että oman pään suojeleminen on onnistunut kotimaisessa sarjassa tasokkaasti. Oma sarja on nyt kuitenkin jo menestyksekkäästi hoideltu, ja keskittyminen on tiiviisti Eurooppa-liigassa, jossa vastustajat saattavat usein napsun verran tasokkaampia olla.

Genk voitti joukkueiden ensimmäisen Eurooppa-liigan kohtaamisen Belgiassa varsin ansaitusti ja jopa vakuuttavasti 2-0. Tänään tilanne on Malmön täydellä kotistadionilla kuitenkin toinen. Lohkon tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen, sillä jokaisella ryhmällä on edelleen vähintäänkin puolimaistukaiset saumat edetä jatkoon. Genk johtaa lohkoa, Sarpsborg ja Malmö vaanivat kahden pisteen päässä ja Besiktas kolmen pisteen päässä.

Besiktasilla on edessä kimurantti vierailu Norjaan, ja käy kyseissä ottelussa miten tahansa, ei tasapeli välttämättä tyydytä tänään Ruotsin puolella kumpaakaan palloiluosastoa. Varsinkin Malmön olisi napsittava taistosta puhdas kolmen pisteen setti, odottaahan viimeisellä kierroksella aina niin ihana turkkilainen pyykkitupa.

Malmö pelailee kotinurmellaan aktiivisen hyökkäävää futista, ja kun se tavallaan sopii mukavasti Genkin vaikeammilla vieraskentillä toteuttamaan vastahyökkäyspelaamiseen, näen edessäni avoimen kamppailun. Genk on ollut kotoisen liigan vierasotteluissa alkukaudella äärimmäisen tehokas; se on riplaillut kahdeksassa vieraspelissään yhteensä 24 maalia ja päästellyt omiin keskimäärin yhden byyrin per matsi. Joukkue tulee saamaan saumansa myös tänään, enkä näe belgialaisten ottelussa ilman maalia jäävän.

Genkin yläkerran pelotteet Trossard, Samata, Pozuelo sekä Malinovsky ovat olleet alkukauden ajan kovassa tikissä, ja vaikka ryhmän kone on parissa viimeisessä ottelussa aavistuksen yskähdellyt, on luvassa jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Belgialaisilla ei juurikaan kokoonpanohuolia ole, ja kun Malmökin pääsee matsiin parhaillaan, uskallan odottaa tapahtumarikasta vääntöä. Genk skulaili viimeisimmän vieraspelinsä yllättäen 0-0 -tyylisesti Mouscronin kanssa,mutta sitä ennen ryhmä oli sylkenyt 16 peräkkäisessä vierasmatsissa pallon vastustajansa pömpeliin (14 ottelussa vähintään kahdesti). Malmö saa tänään olla varpaillaan.

Pelivalinta

Lohkon tilanne, Malmön ”pakkovoiton” paikka, Genkin vahva vieraspelaaminen, Malmön kotona toteuttama hyökkäävä pelityyli sekä hyökkääjien oiva pelikunto antavat aihetta yli 2,5 maalin lopputuleman kokeilemiseen. Kahden pinnassa pyörivä kerroin kelpaa, rajakertoimeksi sain omalla kohdallani lukeman 1,84.

Näillä mennään ja niin edelleen. Mukavaa iltaa.

Katso markkinoiden parhaat kertoimet Coolbetilta


Katso myös: Eurooppa-liigan karsinnoissa kauden isoin gamesaver

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here