Etelä-Korean shokkivoitto pudotti Saksan – Ruotsi ja Meksiko jatkoon

Etelä-Korean shokkivoitto piti huolen siitä, että hallitsevien maailmanmestareiden kirous sai jatkoa myös Venäjän kisoissa. Saksasta tuli neljäs perättäinen hallitseva maailmanmestari, joka jäi seuraavissa kisoissa jo alkulohkoon.

Jättimäisenä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Saksa dominoi ottelun avausjaksoa mielin määrin. Vuorollaan maalintekoa pääsivät yrittämään niin Leon Goretzka, Mats Hummels kuin Mario Gomezkin, mutta kerta toisensa jälkeen Die Mannschaftin yritykset pysähtyivät unelmaottelun pelanneen Hyun-Woo Chon maagisiin torjuntoihin.

Vaikka ottelun avausjakso olikin selkeää Saksan hallintaa, aukesi myös korealaisille yksi vaarallinen maalipaikka, kun Heung-Min Song pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta. Tottenham-tähden laukaus painui kuitenkin niukasti ohi Manuel Neuerin vartioiman maalin, joten ensimmäiselle puoliajalle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toinen puoliaika noudatti alusta lähtien tuttua kaavaa: Saksa hallitsi palloa ja loi paikkoja, Etelä-Korean tyytyessä puolustamaan. Pitkään näyttikin siltä, että Saksan maali ja sitä myöden pudotuspeleihin eteneminen on vain ajan kysymys, mutta ottelun lisäajalla saksalaisten unelmat murenivat karulla tavalla.

Ensin Young-Gwon Kimin maali hyväksyttiin VAR-tarkistuksen kautta, ja aivan lisäajan lopulla Son tuikkasi pallon Saksan tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Shokkitappion myötä Joachim Löwin johtaman Saksan matka Venäjän kisoissa katkesi sensaatiomaisella tavalla jo alkulohkovaiheeseen.

Coolbet tarjoaa illan otteluun Brasilian voitolle peräti 5,00 kertoimen! Tämä tarjous kannattaa napata kiinni. Lue lisää!

Ruotsi möyhensi Meksikon

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat lopulta jatkoon edenneet Meksiko ja Ruotsi. Ottelusta voittoa kaivannut Ruotsi tuli otteluun hyvällä sykkeellä, luoden useita vaarallisia maalipaikkoja jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Avausmaali nähtiin kuitenkin vasta toisen jakson alussa, kun Ludwig Augustinsson niittasi pallon Guilermo Ochoan käsien kautta maaliin. Augustinsson sai pallon haltuunsa onnekkaalla tavalla, kun Sebastian Larssonin epäonnistunut laukaus avasi hänelle loistavan paikan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin meksikolaisten taival vaikeutui entisestään, kun Hector Moreno kaatoi Marcus Bergin rangaistuspotkun arvoisesti. Jo Etelä-Koreaa vastaan pilkulta onnistunut Andreas Granqvist osoitti jälleen kylmähermoisuutensa, täräyttäen pallon tyylikkäästi maalin kattoon.

Lopullinen sinetti Ruotsin jatkopaikalle saatiin 74. minuutin kohdalla, kun Meksikon Edson Alvarez ohjasi rajaheiton jälkeen pallon epäonnisesti omaan maaliin.

0-3 tappiosta huolimatta Meksiko eteni Ruotsin kaveriksi ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.