Ennakko: MM-kisat, G-lohko – Saksa

deutche

 

 

VALMENTAJA: Joachim LÖW

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 17 kertaa (3)

FIFA RANKING: 2.

PELAAJALUETTELO

1 Manuel NEUER
2 Kevin GROSSKREUTZ
3 Matthias GINTER
4 Benedikt HÖWEDES
5 Mats HUMMELS
6 Sami KHEDIRA
7 Bastian SCHWEINSTEIGER
8 Mesut ÖZIL
9 Andre SCHURRLE
10 Lukas PODOLSKI
11 Miroslav KLOSE
12 Ron-Robert ZIELER
13 Thomas MULLER
14 Julian DRAXLER
15 Erik DURM
16 Philipp LAHM
17 Per MERTESACKER
18 Toni KROOS
19 Mario GÖTZE
20 Jerome BOATENG
21 Shkodran MUSTAFI
22 Roman WEIDENFELLER
23 Christoph KRAMER

 

Kisojen yksi suurimmista ennakkosuosikeista, Saksa, porhalsi karsintojen läpi ilman tappioita. Yhdeksän voittoa kymmenestä ottelusta ja 36 tehtyä maalia on erinomainen saldo. Erinomaista futista pelaavat saksalaiset ovatkin vedonlyöjien vakiovalinta kisaveikkailuissa.

Joachim Löwin kokoonpanossa on paljon tulokkaita ja viihdyttävä pelityyli sopii erinomaisesti näppärille saksalaisille. Puolustuspäässä on riittävää kovuutta ja kokemusta.

 

Jatkomahdollisuudet

Saksa on selkeä suosikki jatkamaan lohkostaan. Portugali voi hyvinkin antaa kovan vastuksen, mutta kaatamalla USA:n ja Ghanan on jatkopaikka selvä. Puoliaika.com arvioi Saksan olevan lohkon ykkönen.

 

Kolme avainpelaajaa

Kolmen avainpelaajan joukkoon kuuluu selkeästi maalivahti Manuel Neuer. Kookas Bayern-vahti on ollut jo vuosia Saksan ykkönen ja kuuluu maailman eliittiveskareiden joukkoon.

Paljon jalalla pelaava Neuer on erinomainen oman boxin johtaja ja hänen torjuntansa ovat välillä täysin poskettomia. Ajoittain hän vieläkin harhailee kaukana omalta maalilta, mutta maalivahtiosasto on Saksalla Neuerin ansiosta tip top-kunnossa. Pelikaveri Bayernista, Bastian Schweinsteiger, on Saksan johtajia.

Hyvällä moottorilla varustettu keskikentän moniosaaja on ehdottomia runkopelaajia nuorekkaassa joukkueessa. Todellinen box-to-box -pelaajan esikuva. Hyvä syöttelijä, joka omaa kovat laukaukset.

Viimeisten syöttöjen antajana Mesut Özil on aivan ylimmästä lokerosta. Arsenalin luikertelija on parhaimmillaan huikea. Özil on kypsynyt pelaajana ja on ruvennut viimeistelemään paremmalla prosentilla.

 

Seuraa häntä

Mario Götze saattaa olla Saksan X-factor. Huipputaitava hyökkäyspään menijä on arvaamaton pelaaja. Jos Götze sattuu syttymään liekkeihin kisoissa, voi hänen ja Özilin yhteispeli olla satumaista.

Götze on parhaimmillaan vastustajan boxin lähettyvillä missä pääsee haastamaan pakkeja ja pelaamaan seinäsyöttöjä hyökkääjien kanssa.

Saksa kohtaa avauspelissään Portugalin, kahden vahvan joukkueen kohtaaminen voi olla lähellä tasuria. Betsson tarjoaa kohteessa X:lle 3.20 kerrointa jota toimitus aikoo kokeilla.

 

Ottelut

16.6. Saksa v Portugali
21.6. Saksa v Ghana
26.6. USA v Saksa