Ennakko: MM-kisat – E-lohko – Sveitsi

sveitsi

 

VALMENTAJA: OTTMAR HITZFELD

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 9 (0)

FIFA-RANKING: 6

PELAAJALUETTELO

Maalivahdit: Diego Benaglio (Wolfsburg), Roman Bürki (Grasshoppers), Yann Sommer (Basel)

Puolustajat: Johan Djourou (Hamburger SV), Michael Lang (Grasshoppers), Stephan Lichtsteiner (Juventus), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg), Fabian Schär (Basel), Philippe Senderos (Valencia), Steve von Bergen (Young Boys Bern), Reto Ziegler (Sassuolo)

Keskikenttä: Tranquillo Barnetta (Eintracht Frankfurt), Valon Behrami (Napoli),  Blerim Dzemaili (Napoli), Gelson Fernandes (Freiburg),  Gökhan Inler (Napoli), Xherdan Shaqiri (Bayern München), Valentin Stocker (Basel), Granit Xhaka (Mönchengladbach)

Hyökkääjät: Josip Drmic (Nürnberg), Mario Gavranovic (Zürich), Haris Seferovic (Real Sociedad), Admir Mehmedi (Freiburg)

 

Jatkomahdollisuudet

Sveitsillä on kova joukkue kasassa ja kaikella järjellä Hondurasin ja Ecuadorin pitäisi olla pelkkiä suupaloja. Ranska ja Sveitsi tulevat taistelemaan lohkovoitosta, mutta Ranska on liian kova pala tälle joukkueelle purtavaksi. Sveitsin puolustus tulee olemaan raudanluja, sillä viimeisessä 15 ottelussa se on pitänyt oman maalin puhtaana yhdeksän kertaa. Puolustus ja keskikenttä toimivat heillä, mutta hyökkäys on kyseenalainen. Alexander Frein saappaat ovat olleet liian isot kenenkään täytettäväksi ja hyökkäysosaston tehottomuutta kuvastaa se, että puolustaja Fabian Schär oli joukkueen paras maalintekijä karsinnoissa kolmella maalillaan. Josip Drmicin harteilla lepää suurimmat odotukset, sillä hän teki tällä kaudella 17 maalia Bundesliigassa FC Nürnbergille ja siirtyy kesällä Leverkuseniin.

 

Kolme avainpelaajaa

Kosovolaistaustaiset Xherdan Shaqiri ja Granit Xhaka siirtyivät molemmat Bundesliigaan Baselista vuonna 2012, mutta 21-vuotias Xhaka on se, kuka on lyönyt itsensä läpi todenteolla. Hän oli alkujaan laituri, mutta siirto keskikentän keskustaan on selvästi auttanut häntä nousemaan seuraavalle tasolle, minkä avulla hän hankki itselleen avauskokoonpanon paikan Mönhcengladbachista. Sveitsin valmentaja Ottmar Hitzfeld on verrannut Xhakaa jo Bastian Schweinsteigeriin, mikä kertoo pelaajasta paljon.

22-vuotias Shaqiri pelaa Bayern Munchenissa, mutta hän ei ole vakiinnuttanut avauskokoonpanon paikkaa, sillä hänen paikallaan pelaa vielä toistaiseksi Arjen Robben. Shaqiri on nopea ja taitava pelaaja. Sveitsin kapteeni Gökhan Inler on tämän joukkueen ehdoton kulmakivi. Hän on joukkueen  tärkein pelaaja, joka repii, riistää, raastaa ja tekee kaikkensa joukkueensa eteen. Ottmar Hitzfeldin joukkueissa on aikaisemmin toiminut kapteeneina Matthausin, Sammerin ja Kahnin tapaisia johtajia, joten voidaan sanoa, että Hitzfeld tietää jotain johtajien valitsemisesta, kun hän nimitti Inlerin kapteeniksi.

 

Seuraa häntä

Josip Drmic. 21-vuotias hyökkääjä pelasi upean kauden FC Nürnbergissä tehden 17 maalia, mikä poiki siirron Leverkuseniin. Hänellä on rahkeet nousta uudeksi Sebastian Freiksi, jos palaset loksahtavat kohdalleen.

 

Vetovinkki

Betsson antaa Sveitsin voitolle Ecuadorista kertoimen 2.45. Ecuador on kisoissa puhtaasti vuoristossa sijaitsevan kotikenttänsä takia, joten Sveitsi tulee voittamaan tuon ottelun.

 

Ottelut

15.6. 19:00 Sveitsi – Ecuador

20.6. 22:00 Sveitsi – Ranska

25.6. 23:00 Honduras – Sveitsi