Ennakko: MM-kisat – D-lohko – Englanti

englanti

 

VALMENTAJA: ROY HODGSON

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 13 (1)

FIFA-RANKING: 10

PELAAJALUETTELO

Maalivahdit: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic).

Puolustajat: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (England), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United).

Keskikenttäpelaajat: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal).

Hyökkääjät: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United).

 

Jatkomahdollisuudet

Englantilaislehdistö uskoo, että kova alkulohko saattaa koitua Englannin kohtaloksi, mutta toimituksen mm-kisaluolassa usko Roy Hodgsoniin on kova. Joukkue ei ole niin nimekäs, mutta Hodgsonilla on joukkue, jossa yhdistyy kokemus ja nuoruuden into ja Hodgson on tunnettu siitä, että hän saa nyhdettyä pelaajista maksimitehot irti. Englanti voi lähteä paineetta kisoihin, sillä englantilaismedia ei odota ryhmältä juuri mitään.

Vain kahdesti Englanti on jäänyt mm-kisoissa jatkopelien ulkopuolelle, vuonna 1950 ja 1958.

Englanti tulee menemään jatkoon Italian ohella.

Kolme avainpelaajaa

Wayne Rooneyn mennyttä kautta vaivasivat loukkaantumiset ja ailahtelevuus, mutta silti hyökkääjä teki kiitettävät 17 maalia Valioliigassa. Hyökkääjällä ei ole yksinkertaisesti mitään heikkouksia .

Daniel Sturridge pelasi elämänsä kauden ja häneltä on lupa odottaa tehoja mm-kisoissakin, sillä 22 maalia Valioliigassa eivät synny vahingossa.

Uutta kevättä elävä Steven Gerrard tulee todennäköisesti pelaamaan viimeistä kertaa urallaan mm-kisoissa, joten hän tulee johtamaan joukkonsa kisojen todelliseen jymypaukkuun. Englannilla on vapaapotkuihin tarjolla aikamoinen arsenaali, sillä Leighton Bainesilla on kirurgintarkka vasen jalka ja Steven Gerrardin vetojen edestä seinätkin väistyvät.

 

Seuraa häntä

Southamptonissa tällä kaudella parrasvaloihin noussut Adam Lallana tulee pelaamaan Englannin oikealla laidalla ja häntä kannattaa seurata. Southamptonissa 9 maalia ja 8 maaliinjohtanutta syöttöä. Jos saa paikan avauksessa, tulee aiheuttamaan päänvaivaa vastustajien puolustukselle. Huhut ovat viemässä miestä Liverpooliin ensi kaudeksi.

 

Vetovinkki

Uruguayta vastaan Betsson antaa Englannin voitolle kertoimen 2.65, joka on täysin pelattava kohde.

 

Ottelut

15.6. 01:00 Englanti – Italia

19.6. 22:00 Uruguay – Englanti

24.6. 19:00 Costa Rica – Englanti