Ennakko: MM-kisat – C-lohko – Kreikka

kreikan lippu

 

 

MM-KISOISSA (MESTARUUDET): 2 (0)

Valmentaja: Fernando Santos

Fifa-ranking: 12

Pelaajaluettelo:

Maalivahdit: Orestis Karnezis (Granada), Panagiotis Glykos (PAOK), Stefanos Kapino (Panathinaikos)

Puolustajat: Kostas Manolas, Jose Holebas (molemmilla Olympiakos), Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), Vangelis Moras (Verona), Giorgos Tzavellas (PAOK), Loukas Vyntra (Levante), Vasilis Torosidis (Roma)

Keskikenttäpelaajat: Alexandros Tziolis (Kayserispor), Andreas Samaris, Giannis Maniatis (both Olympiakos), Kostas Katsouranis (PAOK), Giorgos Karagounis (Fulham), Panagiotis Tachtsidis (Torino), Giannis Fetfatzidis (Genoa), Lazaros Christodoulopoulos, Panagiotis Kone (molemmilla Bologna)

Hyökkääjät: Dimitris Salpingidis (PAOK), Giorgos Samaras (Celtic), Kostas Mitroglou (Fulham), Fanis Gekas (Konyaspor).

 

Jatkomahdollisuudet

Tuskin kukaan koskaan odottaakaan Kreikalta ihmeitä, mutta silti joukkue yltää materiaaliinsa nähden ihmetekoihin. Se riittää, kun teet yhden maalin enemmän kuin vastustaja. Kreikan maaliero karsinnoissa oli 10 ottelussa 12-4, joten kisoissakaan emme tule näkemään mitään ilotulitusta.

Jos Fifa-ranking on 12., ei ole turhasta joukkueesta kysymys. Kreikka on pysynyt tyylilleen uskollisena ja vannoi karsinnoissa kurinalaisen puolustamisen nimeen, joten kisoissakaan emme tule näkemään kreikkalaista joga bonitoa. Kreikka tulee napsimaan pari rutiinivoittoa, minkä avulla se pääsee tästä lohkosta jatkoon.

 

Kolme avainpelaajaa

Giorgos Karagounis on pelannut 132 maaottelua Kreikan paidassa, mutta vieläkään hän ei näytä hyytymisen merkkejä. Ikinuori 37-vuotias keskikentän moottori edelleen omaa maagisen jalan, joka on uhka vastustajalle joka kerta palloon koskettaessaan. Hän on erikoistilanteiden erikoismies, jota voitaisiin kuvailla Kreikan Litmaseksi.

26-vuotias Kostas Mitroglou pelasi loistavan alkukauden Olympiakoksessa tehden 14 maalia. Loistavat otteet poikivat tammikuisen siirron Fulhamiin, mutta siellä maalihanat ovat vielä avaamatta, vaikka hänen puolustuksekseen voidaan sanoa, että hän pelasi vain kolmessa ottelussa. Isokokoinen hyökkääjä, joka tulee näyttämään, että 14 maali alkukaudella eivät olleet sattumaa. Pelikunto täysi mysteeri.

Sokratis Papastathopoulos on Kreikan puolustuksen johtaja ja kiistattomasti joukkueen tärkein pelaaja. Kreikan puolustus on kärsinyt loukkaantumisista, mutta hän pelasi jokaisessa Kreikan karsintaottelussa ja tulee pelaamaan kisoissakin.

 

Seuraa häntä

Giorgios Samaras tulee pelaamaan hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Tämä herra on pahimman luokan mielialapelaaja, sillä hän saattaa kadota ottelusta pitkäksi aikaa, jonka jälkeen hän tekee uskomattoman suorituksen ja kotikatsomoissa ihmetellään, että mistä hän siihen tupsahti.

 

Vetovinkki

Elleivät Japani ja Norsunluurannikko keksi jonkinnäköistä Troijan hevosta Kreikan kaatamiseksi, Kreikka tulee marssimaan jatkopeleihin. Ei vakuuttavasti, mutta jatkopeleihin silti. Betssonilta kannattaa ottaa kiinni Kolumbian lohkovoitto ja Kreikan kakkostila kertoimella 6.00.

 

Ottelut

14.6. 19:00  Kolumbia – Kreikka

20.6. 1:00    Japani – Kreikka

24.6. 23:00  Kreikka – Norsunluurannikko

1 kommentti

Kommenttien lisääminen on estetty.