Englannin kisa ovat ohi – Ranska etenee välieriin

Hallitseva maailmanmestari Ranska nähdään jälleen mitalipeleissä. Englanti koki niukan tappion ja sen kisat ovat ohi.

Ranska voitti Englannin numeroin 1-2 (0-1) MM-kisojen puolivälierissä lauantai-iltana. Ranska välieriin, Englanti kotimatkalle.

Ottelun avausmaali nähtiin jo 17. minuutilla. Ranskan tähtipelaaja Antoine Griezmann syötti vierelle, ja Aurelien Tchouameni laukoi lähes paikoiltaan kovan tykityksen vasempaan alakulmaan, 0-1.

Englanti tuli kuitenkin tasoihin 54. minuutilla. Ranskan maalin tehnyt Tchouameni kaatoi Bukayo Sakan rankkarialueella, ja pallo vietiin pilkulle. Kapteeni Harry Kane laukoi varman rankkarin, 1-1.

Ranskan konkarihyökkääjä Olivier Giroud pääsi kahteen namupaikkaan 78. minuutin kohdalla, ja jälkimmäisen mies puski sisään, 1-2. Vain hetkeä myöhemmin pallo vietiin VAR-tarkastuksen jälkeen taas pilkulle, mutta Kane ampui pallon taivaan tuuliin.

Englannin takaa-ajo jäi varsin vaisuksi. Marcus Rashford pääsi vielä yrittämään vaparitasoitusta lisäajan viimeisillä sekunneilla, mutta pallo viuhui hieman yli. Ranska nähdään siis jälleen mitalipeleissä.

Ranska kohtaa välierissä kisojen yllätysmaa Marokon keskiviikkona 14. joulukuuta klo 21.00. Luvassa saattaa olla tulikuumia tunnelmia Ranskassa.