EM-kisojen välierät käyntiin – näin pelataan Lontoossa

EM-kisoissa on käynnissä neljäs ja viimeinen viikko. Neljä parasta joukkuetta on enää mukana, ja välierät pelataan tiistaina sekä keskiviikkona.

Italia (kuvassa) ja Espanja iskevät yhteen tiistai-iltana. Italia on noussut yhdeksi suureksi mestarisuosikiksi, sillä joukkueen peli on rullannut kauniisti. Puolivälierissä kaatui Belgia numeroin 1-2. Espanan turnaus käynnistyi kompuroiden, mutta peli on parantunut huomattavasti. Puolivälierissä kaatui Sveitsi rankkarikisan jälkeen.

Englanti ja Tanska puolestaan kohtaavat toisessa välieräparissa keskiviikkoiltana. Englanti murskasi puolivälierissä Ukrainan tylysti numeroin 0-4. Kisojen alussa kovaa kritiikkiä saanut Englannin hyökkääjä Harry Kane on tehnyt nyt kolme maalia kisoissa. Englanti ei ole päästänyt viidessä ottelussaan ainuttakaan maalia omiin.

Tanskalla on meneillään pienimuotoinen tuhkimotarina. Joukkue hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta murjoi Venäjän. Tanskasta tuli ensimmäinen maa, joka on edennyt jatkoon hävittyään kaksi ensimmäistä otteluaan. Puolivälierissä kaatui Tshekki numeroin 1-2. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Tanska on nyt neljän parhaan joukossa, ja yrittää yllättää Englannin.

Välierät ja finaali pelataan Lontoon Wembleyllä. Tämä on kirvoittanut myös paljon kritiikkiä, sillä Englanti on saanut pelata lähes kaikki ottelunsa kotikentällään. Samaan aikaan muut joukkueet ovat joutuneet matkustamaan ympäri Eurooppaa.

90 000 katsojaa vetävälle Wembleylle otetaan 75 prosenttia yleisökapasiteetista, eli otteluissa on 67 500 katsojaa.

— —
KATSO MYÖS: Futiksen EM-kisoja huipputarjouksilla!
— —

EM-kisojen välierät

Ti 6.7. klo 22:00 Italia – Espanja (Lontoo)
Ke 7.7. klo 22:00 Englanti – Tanska (Lontoo)

FINAALI: 

Su 11.7. klo 22:00 Wembley (Lontoo)

— —

PUOLIVÄLIERÄT:

Pe 2.7. Sveitsi – Espanja (Pietari) 3-4, 1-1 (0-1)
Pe 2.7. klo 22:00 Belgia – Italia (Munchen) 1-2 (1-2)

La 3.7. klo 19:00 Tshekki – Tanska (Baku) 1-2 (0-2)
La 3.7. klo 22:00 Ukraina – Englanti (Rooma) 0-4 (0-1)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here