EM-kisat: Slovakia – Ukraina 21.6

EM-finaali
EM-finaali

Perjantai startataan EM-kisojen parissa klo 16 kun Slovakia kohtaa Ukrainan

Slovakia – Ukraina 21.6 klo 16.00

Lohko-E:n todella mielenkiintoinen kamppailu avaa perjantain kisapäivän. Slovakia voitti sensaatiomaisesti Belgian avauskierroksella 1-0 loistavan puolustustaistelun jälkeen. Ukraina puolestaan kärsi melko järisyttävän tappion Romaniaa vastaan 3-0, joten lohko-e alkoi todella yllätyksellisesti kun molemmat ennakkosuosikit kärsivät tappiot heti avauskierroksella.

Slovakia taisteli hienon voiton Belgiasta, vaikka olikin alakynnessä odotetusti. He pystyivät kuitenkin tekemään tarvittaman maalin, jonka jälkeen puolustus piti loppuun saakka, vaikka Belgialta kaksi maalia VAR-tuomioiden kautta hylättiinkin. Slovakia tulee jatkamaan tänäänkin samalla tavalla ja vastuksen ollessa piirun verran heikompi on heillä täydet mahdollisuudet pisteisiin myös tänään. Slovakia pystyi luomaan Belgiaa vastaan maaliodottamaa 0.58 maalin verran ja loi 10 maalintekoyritystä ottelussa, joten suunta on Slovakian kannalta hyvä vastusten heikentyessä alkulohkon suhteen.

Ukraina oli koko avauskierroksen yksi suurimmista pettymyksistä, ellei jopa suurin. 3-0 tappio altavastaaja Romaniaa vastaan oli karmein mahdollinen startti em-kisoihin ja tänään vain voitto kelpaa, jotta jatkohaaveet pysyvät elossa. Ukraina pystyi hallitsemaan palloa Romaniaa vastaan 66%:sti, mutta loi xG:tä ainoastaan 0.55 maalin verran joka on todella pieni lukema kun kyseessä oli altavastaaja joukkue. Myös kaksi laukausta kohti maalia ei hurraa huutoja aiheuta, joten tänään Ukranailla ei ole kuin parannettavaa. Slovakia tulee olemaan tiukasti puolustava joukkue tänäänkin, joten tehojen on löydyttävä Ukrainan puolelta tänään. Katseet kiinnittyvät mm Artem Dovbykiin.

Ukraina lähtee myös tänään ennakkosuosikin asemasta otteluun. Tämä kelpaa Slovakialle, sillä he voivat lähestyä ottelua lähes samalla tavalla kuin Belgiaa vastaan. Huomionarvoista on kuitenkin se, että Slovakia pystyi pitämään myös Belgiaa vastaan palloa 44% , joten täysin bussissa he eivät joutuneet olemaan edes Belgiaa vastaan. Myös Ukrainalle peli tulee olemaan lähtökohtaisesti samanlainen kuin Romaniaa vastaan, mutta kuten jo huomattiin ei pelisuunnitelma toiminut ainakaan heitä vastaan. Molemmat tarvitsevat pisteitä kipeästi ja Ukraina on selkä seinää vasten pakkovoiton edessä.

Vetovihjeet otteluun

Molemmat joukkueet tekevät maalin ottelussa (@1.88Coolbet)

Kuten avauskierros osoitti Slovakia pystyy kaatamaan isojakin vastustajia,vaikka hieman onneakin oli mukana. Ukraina pelasi täysin surkean avausottelun ja heillä ei ole kuin parannettavaa. Panokset ottelussa ovat isot, sillä Slovakian voittaessa tänään he varmistavat jo jatkopaikkansa. Ukraina tarvitsee voiton. Slovakialle voi parhaassa tapauksessa riittää jopa tasapeli jatkopaikan varmistamiseen, joten se täytyy myös ottaa huomioon tämän päivän otatuksessa. Molemmat tulevat tekemään tänään vähintään yhden maalin ja se lyödään lapulle kertoimella 1.88.

Edellinen artikkeliTässä EM-kisojen ottelut ja kellonajat juhannuksen aikana
Seuraava artikkeliEM-kisat: Puola – Itävalta 21.6

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän