EM-kisat: Kestääkö Englanti ennakkosuosikin paineet C-lohkossa?

EM-kisat 2024
EM-kisat 2024

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 14.6. Kisojen C-lohkossa Englanti on suurin suosikki lohkovoittajaksi. Sen sijaan lohkon toisesta sijasta tullaan käymään kova kamppailu.

EM-kisat – lohko C

EM-kisojen C-lohkossa pelaavat Englanti, Slovenia, Tanska sekä Serbia. Englanti on lähtökohtaisesti suurin suosikki lohkon voittajaksi. Englannin perässä toisesta suorasta jatkopaikasta kamppailevat Tanska ja Serbia. Slovenia on selvästi C-lohkon heikoin joukkue.

Englanti

Englanti lähtee tälläkin kertaa kisoihin yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Englanti saa jälleen jalkeille todella laadukkaan nipun, mutta nähtäväksi jää, pystyykö joukkue vihdoin ulosmittaamaan kaiken potentiaalinsa Gareth Southgaten johdolla vai päättyvätkö EM-kisat jälleen pettymykseen?

TSEKKAA TÄMÄ:

Englannin kannalta huolestuttavaa on se, että kisoihin valittu lopullinen kokoonpano on ainakin huhujen mukaan kyseenalaistettu jopa kokoonpanossa mukana olevien pelaajien osalta. Valintoihin ei voi enää tietysti vaikuttaa, mutta etenkin James Maddisonin sekä Jack Grealishin pudottaminen kisakoneesta aiheutti hämmennystä. Lisäksi vahvaa kautta AC Milanin takalinjoilla pelanneen Fikayo Tomorin kohtelu on herättänyt kysymysmerkkejä.

Kaikesta huolimatta, Englanti on suurin suosikki C-lohkon kärkipaikalle ja uskomme, että ”Lädit” selvittävät tiensä alkulohkosta jatkoon lohkovoittajana.

Serbia

Serbia selvitti tiensä kisoihin EM-karsintojen G-lohkosta, vaikka joukkue ei esittänyt karsinnoissa mitään suuria ihmetekoja. Serbia on tyypilliseen tapaan arvaamaton porukka, sillä hyvän ja huonon päivän välinen ero on pahimmassa tapauksessa järisyttävän suuri.

Serbian kokoonpanosta löytyy laadukkaita pelaajia etenkin hyökkäyspäähän. Hyökkääjän paikoille on nimittäin tarjolla aina vaarallinen ja romuluinen Aleksandar Mitrovic, 16 maalia tällä kaudella Serie A:ssa iskenyt Dusan Vlahovic sekä AC Milanissa operoiva Luka Jovic. Tulitukea edellä mainitulle kolmikolle antavat Dusan Tadic sekä Sergej Milinkovic-Savic, joka tosin pelaa tätä nykyä Saudi-Arabiassa.

Serbia on erittäin arvoituksellinen joukkue, mutta hyvänä päivänä joukkue on erittäin vaarallinen ja vaikeasti voitettava porukka. Tästä syystä me nostamme Serbian rohkeasti C-lohkon toiselle sijalle ohi Tanskan.

Tanska

Tanska lunasti kisalippunsa EM-karsintojen H-lohkosta, jossa myös Huuhkajat olivat mukana. Tanska nappasi lopulta lohkovoiton 22 pisteellä. Tanskan ykkösmies karsinnoissa oli ehdottomasti Rasmus Hojlund, joka viimeisteli seitsemän maalia.

Tanskan kokoonpanosta löytyy laadukkaita pelaajia jokaiseen linjaan. Kokenut Kasper Schmeichel ei ole enää parhaiden pelivuosiensa tasolla, mutta maalivahtipeliin Tanska ei tule siitä huolimatta kaatumaan. Puolustuslinjaan on tarjolla laatua etenkin topparin tontille kun kokoonpanosta löytyy Jannik Vestergaard, Joachim Andersen, Simon Kjaer sekä Andreas Christensen, joka saattaa tosin pelata mahdollisesti keskikentällä.

Keskikaistalle Tanskalta löytyy Valioliiga-tason osaamista. Christian Eriksen, Mathias Jensen sekä Pierre-Emile Hojbjerg tarjoavat vaihtoehtoja valmentaja Kasper Hjulmandille. Hyökkäyspäähän ei ole tarjolla aivan yhtä laadukasta tarjontaa kuin muille paikoille, vaikka aiemmin mainittu Rasmus Hojlund onkin kovan luokan maalintekijä.

Tanska on usein tasaisen varma suorittaja, mutta riittääkö se tällä kertaa jatkopaikkaan? Tanskan kannalta pieni huolenaihe löytyy keskikentältä, sillä esimerkiksi Eriksen sekä Hojbjerg jäivät hyvin vähälle vastuulle omissa seurajoukkueissaan tällä kaudella. Myös hyökkäyspäässä nähtänee ongelmia, mikäli Hojlund saadaan pimennettyä vastustajien toimesta.

Tanska herättää allekirjoittaneessa hieman samankaltaisia ajatuksia kuin Sveitsi, joka ennakoitiin kylmästi ulos jatkopeleistä. Tanskalta toivoisi näkevän jotakin uutta ja piristävää, mutta mitään mullistavia muutoksia tuskin tullaan näkemään ja näin ollen me jätämme Tanskan tylysti lohkon kolmannelle sijalle.

Slovenia

Slovenia lunasti kisalippunsa H-lohkosta Tanskan tapaan. Slovenia hävisi karsinnoissa kaksi ottelua. Toinen tappio tuli vieraskentällä Huuhkajille ja toinen Tanskalle, joka on samassa lohkossa Slovenian kanssa myös EM-kisoissa.

Slovenian ehdottomasti tärkein ja samalla nimekkäin pelaaja on joukkueen maalivahti ja kapteeni Jan Oblak. Oblakilta vaaditaan varmasti lukuisia huippupelastuksia, mikäli Slovenia haluaa kamppailla pisteistä C-lohkossa. Oblakin jälkeen katseet kääntyvät 21-vuotiaaseen Benjamin Seskoon, joka tykitti tällä kaudella Bundesligassa 14 maalia.

Slovenia on lähtökohtaisesti C-lohkon heikoin joukkue ja ellei ihmeitä tapahdu niin joukkue löytyy alkulohkon päätteksi lohkon viimeiseltä sijalta.

EM-kisat – vetovihjeet C-lohkoon

Slovenia sijoittuu C-lohkon viimeiseksi (1,85 @Coolbet)

Slovenia on ainakin meidän papereissamme selvästi C-lohkon heikoin joukkue. Coolbetilla tarjotaan Slovenian jumbosijalle 1,85 kerrointa mikä on mielestämme sen verran hyvä tarjous, että se on syytä ottaa mukaan peleihin.

Serbia sijoittuu C-lohkossa kahden parhaan joukkoon (2,50 @Coolbet)

Serbia on arvaamaton joukkue, mutta kuten ylempää voi huomata niin me iskemme Serbian C-lohkossa kahden parhaan joukkoon ja jätämme mm. Tanskan kylmästi Serbian taakse.

Lue myös: Voita todellinen VIP-matka futiksen EM-finaaliin!

Edellinen artikkeliVideo: Miroslav Klosen mahtava Fair Play -teko – kertoo erotuomarille tehneensä maalin kädellään
Seuraava artikkeliVideo: Kamerunin maalivahti Andre Onana torjui kaksi kertaa yhden rankkarin aikana

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän