EM-kisat – B-lohko tarjoaa huippuotteluita heti turnauksen alkuvaiheessa

EM-kisat 2024
EM-kisat 2024

Jalkapallon EM-kisat käynnistyvät 14.6. Äärimmäisen mielenkiintoinen B-lohko tarjoaa huippumaiden kohtaamisia heti turnauksen ensimmäisestä ottelukierroksesta alkaen.

EM-kisat – lohko B

B-Lohko koostuu kolmesta jalkapallon suurmaasta ja yhdestä ”lilliputista”. Kyseessä on todella mielenkiintoinen lohko, joka voi päättyä oikeastaan suuntaan tai toiseen, vaikka Espanja onkin lähtökohtaisesti suurin ennakkosuosikki tässä lohkossa. Espanjan lisäksi B-lohkossa pelaavat Italia, Kroatia sekä Albania. Italia ja Kroatia antavat Espanjalle varmasti tiukan vastuksen, Albanian yrittäessä kiusata isompiaan.

Espanja

Espanja selvitti tiensä EM-kisoihin voittamalla hienosti karsintalohkonsa. Kahdeksasta ottelusta tuloksena oli seitsemän voittoa joten, karsinnat sujuivat vakuuttavasti, vaikka lohkon taso ei päätä huimannutkaan. Kisoihin Espanjalla ei ole kuin yksi tavoite, mestaruuden voittaminen. Espanja lähtee B-lohkoon melko selvänä ennakkosuosikkina, mutta Italia sekä Kroatia ovat kovia joukkueita ja näin ollen lohkosta voi tulla yllättävänkin kimurantti. Pelaajistosta mielenkiinto kohdistuu Lamine Yamaliin sekä keskikentällä dominoivaan Rodriin.

TSEKKAA TÄMÄ:

Italia

Hallitsevat euroopanmestarit lähtevät Saksan kisoihin jälleen jahtaamaan menestystä. Joukkue ei kuulu näissäkään kisoissa ehkä suurimpien voittajaehdokkaiden joukkoon, mutta Italia on aina hankala vastus arvokisoissa. Joukkueen runko koostuu lähes kokonaan Serie A:n pelaajista, joten laatua löytyy, vaikka joukossa ei välttämättä olekaan kaikista suurimpia supertähtiä.

Nicolo Barella on yksi pelaaja, joka kannattaa ottaa Italian joukkueesta tutkan alle, sillä kyseessä on äärimmäisen tärkeä pelaaja Italian keskikentällä. Tällä hetkellä Barella kärsii kuitenkin lihasvammasta, vaikka mies nimettiinkin mukaan lopulliseen kisaryhmään. Nähtäväksi jää, onko Barella käytettävissä heti turnauksen avausottelussa.

Italia kamppailee Espanjan ja Kroatian kanssa B-lohkon jatkopaikoista. Me uskomme Italian kampeavan tiensä jatkopeleihin kimurantin B-lohkon toiselta sijalta.

Kroatia

Kahden edellisten kisojen menestyjä, vaikka kirkkainta ei mukaan tullutkaan. Runko kuitenkin vanhenee kokoajan, joten kyseessä on ehkä viimeinen sauma saavuttaa jotain. Luka Modric, Josko Gvardiol, Mateo Kovacic sekä Andre Kramaric ovat ehdotonta huippuluokkaa pelipaikoillaan, joten avaus tulee jälleen kerran olemaan kilpailukykyinen. Testi on kuitenkin äärimmäisen kova heti alkulohkosta lähtien, joten Kroatialta vaadittaisiin venymistä tälläkin kertaa. Kroatia tietää varmasti mitä arvokisoissa menestyminen vaatii, mutta me jätämme tällä kertaa Kroatian tylysti lohkon kolmannelle sijalle.

Albania

Albanian historian toinen EM-kisapaikka tulee jäämään lyhyeksi visiitiksi. Joukkue kuitenkin suoritti karsintansa hienosti voittamalla oman lohkonsa, joten voitanee todeta, että Albanian jalkapallo on menossa oikeaan suuntaan. Albanian suurimpana tavoitteena olisi päästä kovassa B-lohkossa pisteille, mutta hankalaa se tulee olemaan. Albania on kuitenkin äärimmäisen sisukas joukkue, joten tasapelien nappaaminen on mahdollista kaiken osuessa kohdilleen.

Albanian EM-kisat päättyvät tällä kertaa alkulohkoon ellei todellista ihmettä tapahdu. Albanian materiaali ei yksinkertaisesti kestä vertailua B-lohkon muihin huippujoukkueisiin ja näin ollen Albania jätetään tässä lohkossa neljännelle sijalle.

EM-kisat – vetovihjeet B-lohkoon

Italia kortit lohkovaiheessa Yli 5,5 (1.85 @Coolbet)

Vetovihjeenä B-lohkoon nostetaan Italian yli 5,5 keltaista korttia alkulohkon aikana. Todella kovat ottelut Espanjaa sekä Kroatiaa vastaan nostavat korttiodottamaa runsaasti. Myös Albaniaa vastaan tunteet voivat kuumentua hyvinkin nopeasti, sillä Albania tulee repimään ja raastamaan rajusti jokaisessa ottelussa.

Luka Modric saa kortin lohkovaiheessa (2.75 @Coolbet)

Kokenut Luka Modric saanee edelleen vastuuta Kroatian keskikentällä. Kovassa B-lohkossa on luvassa toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joten Modricin kortille tarjottu 2.75 kerroin on kokeilemisen arvoinen kohde B-lohkoon.

Lue myös: Voita todellinen VIP-matka futiksen EM-finaaliin!

Edellinen artikkeliVideo: Englannilta kehno esitys – Islanti haki komean vierasvoiton Wembleyltä
Seuraava artikkeliVideo: HJK:n lainapelaaja Luke Plange painoi hattutempun 15 minuutissa SJK:n verkkoon

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän