Video: EIF teki lisäajalla kaksi maalia ja nousi Ykkösen runkosarjan voittajaksi

Ykkösen runkosarja on nyt taputeltu. EIF nousi tyylikkäästi runkosarjan ykköseksi kahdella viime hetken osumalla.

EIF kaatoi vieraskentällä KPV:n numeroin 2-3 (1-0) Ykkösen runkosarjan päätöskierroksella.

Putoamista vastaan taisteleva KPV oli lähellä voittoa, kun Oke Akpoveta teki 81. minuutilla 2–1-johtomaalin. Tammisaarelaisten Noah Lundström tasoitti ajassa 90+4 ja Tobias Fagerström teki 2–3-voittomaalin ajassa 90+8!

Vierasvoitto tiesi sitä, että EIF voittaa Ykkösen runkosarjan 48 pisteellä. Gnistan nousi niin ikään 3–2-voittoon SalPasta, ja myös Gnistanilla on kasassa 48 pistettä sekä täsmälleen sama maaliero. Keskinäisten otteluiden perusteella EIF on sarjakärjessä.

Suoran nousijan taistelu näyttäisi olevan kahden kauppa, sillä kolmantena oleva MP on kärkikaksikkoa seitsemän pistettä perässä, kun loppusarjassa pelataan viisi ottelua. Syksyn ratkaisupelien infopaketti luettavissa maalivideon alta.

Ykkösen päätöskierros lauantaina

Gnistan – SalPa 3-2
KPV – EIF 2-3
MP – TPS 0-1

HIFK – SJK 1-2
FF Jaro – JJK 2-2
JäPS – KäPa 4-4

EIF osuu lisäajalla kahdesti

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Näin pelataan syksyn ratkaisumatseissa

Kuusi parasta jatkaa Ylemmässä loppusarjassa, kuusi huonointa Alemmassa loppusarjassa. Jokaiselle joukkueelle tulee viisi ottelua.

Runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan loppusarjoihin ilman muutoksia. Ylemmän loppusarjan päätyttyä kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2024.

Sijoille 2–4 yltäneet joukkueet pelaavat karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä. Karsintapaikan saavuttanut karsii Veikkausliigan 11. sijoittunutta vastaan paikasta Veikkausliigaan. Ykkösen kolme viimeistä joukkuetta puolestaan putoavat.

Sarjan nimi muuttuu ensi kaudella

Kaudella 2023 pelattava Ykkönen on kaudella 2024 nimeltään Ykkösliiga. Ykkösliigan ja Kakkosen väliin kaudesta 2024 eteenpäin muodostuva uusi sarja on nimeltään Ykkönen.

Kaudella 2023 Veikkausliigasta putoava joukkue/putoavat joukkueet ja Ykkösessä säilyvät joukkueet pelaavat kaudella 2024 siis Ykkösliigassa. Kauden 2023 Ykkösestä putoavat joukkueet pelaavat kaudella 2024 uudessa sarjassa, joka silloin on nimeltään Ykkönen.

Edellinen artikkeliVideo: Kaikkien aikojen surkein paitsioliputus Englannin aladivarissa
Seuraava artikkeliVideo: Teemu Pukki taas maalinteossa – kliinisen tyly viimeistely San Josen verkkoon

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän