Cristiano Ronaldo iski neljä maalia – maailmanennätys lähenee

Cristiano Ronaldo iski hurjat neljä maalia, kun Portugali kaatoi Liettuan EM-karsintaottelussa tylysti maalein 1-5.

Maaleista ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta, kun ottelua oli pelattu vasta seitsemän minuuttia. Liettuan Vytautas Andriuskevicius tasoitti lukemiksi 1-1 vajaan puolen tunnin kohdalla, mutta toisella jaksolla kentällä nähtiin vain yksi joukkue. Tai oikeastaan yksi pelaaja. 62. minuuttia ja peli oli 1-2, kiitos Ernestas Setkusin imuroinnin. 65. minuutin kohdalla tilanne taululla muuttui 1-3:een ja 76. minuutilla nähtiin 1-4 maali. Ja kyllä, kaikista osumista vastasi Ronaldo.

Lisäajalla nähtiin vielä yksi maali, kun Portugalin William Carvalho viimeisteli loppuluvuiksi 1-5. Tuloksen myötä hieman vaisusti karsinnat aloittanut Portugali jatkaa lohkonsa kakkospaikalla, loistavasti aloittaneen Ukrainan takana. Liettua sen sijaan jatkaa lohkon jumbona.

Neljän maalin ilotulituksen myötä nykyisin Juventusta edustava Ronaldo nosti maajoukkuemaaliensa määrän jo 93, joka on myös Euroopan ennätys. Iranilaisen Ali Daein maailmanennätykseen matkaa on 16 maalia, joten portugalilaistähti saattaa hyvinkin nousta vielä tuon tilaston kärkeen.

Jotain Ronaldon tehoista kertoo se, että Liettuasta tuli jo peräti 40. maa, jonka verkkoon hän on onnistunut tekemään maalin.