Bundesliigaa lapulle ja futisfiilistä kattoon

Dortmundin fanien pääty - Keltainen seinä

Viikonloppu ja Bundesliiga! Kuinka haaroväliä kostuttavalta nuo sanat voivatkin kuulostaa! On aika taas pällistellä kunnon futista, vaikkei taiwanilaisessa pubipalloilussakaan mitään liian suurta vikaa ollut. Panostuksellisesti tauon jälkeinen kierros on ainakin meikäläisen silmään haastava – ovathan tauko ja yleisöttömyys tekijöitä, jotka vaikuttavat väkisinkin kokonaisuuteen. Mikäli jotain haluaa pelailla, kannattaa panos pitää matalalla ja maltti matkassa.

Dortmund – Schalke

Tauon jälkeiset futisorgiat polkaistaan käyntiin varsinaisella Revierderbyllä, kun Dortmund saa kotinurmelleen vieraaksi ikuisen paikallisvihollisensa Schalken. Matsin tunnetasoa väkisinkin pudottavat 75 000 mylvivän fanin ja maailmanlaajuisesti tunnetun keltaisen seinän puuttuminen, mutta juurikin tämä myräkkä varmasti saa pukukoppifiiliksen sellaiseen jamaan, että kentällä nähdään muutama perusliukari.

Sarjakakkonen Dortmund esiintyi viimeisissä matseissa ennen tauon alkua puolivakuuttavasti, ja kun Mestarien liigakiireet eivät millään tavalla enää vaivaa, voidaan loppukeväästä keskittyä puhtaasti mestaruusjahtiin. Dortmund ei pääse paikallismatsiin parhaassa mahdollisessa kokoonpanotilanteessa – itse asiassa Axel Witselin ja Emre Canin poissaolot synnyttävät keskikentälle jopa korvaamattoman aukon. Myös sarjassa 11 maalia ja viisi syöttöä dilkkaillut Marco Reus lojuu edelleen nokkahuiluosastolla loukkaantumisen takia, ja puolustaja Dan-Axel Zagadou näyttää olevan sivussa kokoonpanosta, joten aukkoja löytyy joka puolelta ja molempiin suuntiin edetessä. Jadon Sancho sekä Erling Håland takaavat yläkerran vaarallisuuden – kysymys onkin nyt siitä, kuinka hyvin veivareille saadaan yläkertaan palloa toimitettua.

Sarjakutonen Schalke lyllersi ennen taukoa heikkojen suoritusten marinoimassa suossa, mutta nyt on ryhmällä oiva kasvojen kirkastamisen paikka. Joukkue pääsee otteluun puolimukavalla kokoonpanolla, sillä merkittävistä kikkailijoista näyttäisivät sivussa lojuvan ainoastaan jo ennen taukoakin poissaolollaan loistaneet keskikenttävääntäjät Omar Mascarell ja Benjamin Stambouli. Joukkueen paras maalintekijä Suat Serdar näyttäisi olevan taas pelikunnossa.

Joukkueet tahkosivat syyskierroksella maalittoman tasapelin, mutta tällöin tolpat ja ylärimat pelastivat myräkän maalittomaksi.  Dortmundin tämän kauden Bundesliigan kotiotteluissa on venytetty verkkoa kutakuinkin 4,3 kertaa per peli, joukkue itsessään on upottanut pyörylää verkkoon lähes 3,5 kertaa per myräkkä. Schalken vierasottelut ovat tarjonneet noin 2,8 maalia per ottelu. Dortmund on joutunut kaivelemaan kotinurmellaan palloa maalistaan keskimäärin 0,8 kertaa per peli, ja kun nimenomaan Schalke on onnistunut viimeisessä kuudessa keskinäisessä kohtaamisessa maalinteossa yhteensä 12 kertaa, en lauantaista ottelua aivan maalittomana näe.

Pelivalinnat

Vaikka yleisö loistaakin poissaolollaan, sytyttää yksi Saksan kiihkeimmistä derbyistä pelaajat paljon parjattuja perussuorituksia mystisimpiin otteisiin. Dortmundin poissaolot ovat merkittäviä, ja vaikka joukkue on ollut kotinurmellaan välillä murhaava, muuttavat matsin paikallisluonne sekä kotifanien puute voimasuhteita Schalkelle edulliseen suuntaan.

Dortmund on voittanut Joukkueiden kahdeksasta viimeisestä keskinäisestä mittelöstä ainoastaan yhden. Vallitsevissa olosuhteissa sekä kokoonpanotilanteessa omalle lapulleni lähti valinta Schalke ah +1 kertoimella 1,96. Schalken voitolla tai tasapelillä veto voitolliseksi, maalin tappiolla panos takaisin ja muilla lopputulemilla rahat kusikaarena metsään. Panos olisi viimeksi menetetty kyseisellä valinnalla ja kyseisten joukkueiden kohdalla vuonna 2015.

Koska ottelun maaliodottama on ajatusmaailmassani korkealla, kelpaa myös yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,62 lapulle. Marco Reusin poissaolo on merkittävä, mutta maalintekovoimaahan isänniltä joka tapauksessa löytyy. Korostettakoon vielä, että tauon jälkeinen kierros tarjoaa aina oman arvaamattomuuslisänsä, joten panostykitys kannattaa pitää maltillisena.

Onpa ihanaa, kun taas pelataan jalkapalloa.

Lisää kertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

2 Kommentit

  1. Paljonko mielestäsi oli edellisen keskinäisen kohtaamisen xG, jos siinä kerran ovat tolpat ja rimat kolisseet solkenaan?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here