Brasilian jalkapalloliitto sai sakot toistuvista homofobisista huudoista

(Kuvituskuva, kuvan kannattajat eivät liity tapaukseen)

Brasilian jalkapalloliitto on saanut sakot maajoukkueensa kannattajien Copa Americassa esittämistä homofobisista chanteista.

Mediajätti ESPN:n kertoo uutisessaan, että 15 000 dollarin suuruisten sakkojen alkulähde on turnauksen Sao Paulossa pelattu avausottelu, jossa Brasilia kukisti Bolivian maalein 3-0. Myöhemmin samanlaiset huutelut ovat toistuneet myös Brasilian ja Paraguayn välisessä puolivälieräottelussa, jonka Brasilia voitti rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Yksi avainseikoista sakkojen määräämisessä oli se, että Bolivian maalilla avausottelussa torjunut Carlos Lampe kertoi mediassa kuulleensa homofobisia huutoja läpi ottelun. Etelä-Amerikassa homofobiset huudot ovat yleisiä varsinkin tilanteessa, jossa vierasjoukkueen maalivahti on antamassa maalipotkua.

Tuoreimman, Etelä-Amerikan jalkapalloliiton (CONMEBOL) määrään sakon lisäksi myös kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on aiemmin joutunut sakottamaan Brasilian jalkapalloliittoa samankaltaisista huudoista.

– – – – – –

Lue myös: Niklas Moisanderin tilastot ovat huikaisevan kovat – vain muutama toppari maailmassa kiilaa suomalaisen edelle!

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here