Brasilia voitti jälleen olympiakultaa miesten futisturnauksessa

Miesten ja naisten olympiafutisturnaukset huipentuivat. Kanada nousi yllätysmestariksi naisissa ja Brasilia otti puolestaan kultaa miehissä.

Miesten turnauksen finaalissa Brasilia ja Espanja. Avausjaksolla Brasilia oli vahvempi. Kisojen maalikuningas Ricarlison missasi rankkarin 38. minuutilla, mutta aivan avausjakson lopussa Matheus Cunha vei Brasilian 1-0-taukojohtoon.

Espanja tuli tasoihin reilun tunnin pelin jälkeen, kun Mikel Oyarzabal tykitti pallon upeasti maalin kattoon, 1-1. Espanja oli lähempänä voittomaalia kolisuttelemalla maalipuita, mutta varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty.

Ottelun ratkaisu nähtiin 108. minuutilla, kun Brasilian Malcom laukoi pallon maaliin. Brasilia voitti miesten olympiakultaa nyt toista kertaa putkeen, sillä maa juhli kultaa myös kotikisoissaan kesällä 2016.

Naisten turnauksen finaalissa kohtasivat puolestaan Ruotsi ja Kanada. Stina Blackstenius vei avausjaksolla Ruotsin johtoon, mutta Kanadan Jessie Fleming tasoitti rankkarista 68. minuutilla. Ratkaisu nähtiin lopulta rankkarikisassa, joka päättyi Kanadan juhliin.