Välierissä pettyneet Belgia ja Englanti pelaavat vielä MM-pronssista

Vaikka tie finaaliin nousikin pystyyn välierissä, olisi pronssi sekä Belgialle että Englannille hyvä saavutus.

Belgian ja Englannin leireissä on pari päivää sulateltu katkeria tappioita MM-välierissä. Heti Kroatia-tappion jälkeen erityisesti Englannin leiristä kuului turhautuneita lausuntoja siitä, kuinka pronssiottelun pelaaminen MM-turnauksessa on täysin turhaa. Belgian päävalmentaja Roberto Martinez puolestaan on koko ajan vakuuttanut, että hänen joukkonsa ovat iskussa pronssipelissä.

Belgia ja Englanti ovat kohdanneet jo kertaalleen Venäjän MM-kisoissa, sillä joukkueet pelasivat samassa alkulohkossa. Lohkovaiheen viimeisellä kierroksella joukkueet pelasivat vastakkain, mutta molemmat lepuuttivat ottelussa avainpelaajiaan. Ottelussa ratkottiin lohkovoittaja, mutta koska lohkokakkoselle oli luvassa helpompi jatko-ohjelma, kummallakaan ei ollut suurta paloa voittaa matsia.

Pronssiottelunkaan ei ennakkoon arvioida nousevan klassikoiden joukkoon, sillä molemmat joukkueet toipuvat vielä valtavasta pettymyksestä. Lauantain lähestyessä Englannissakin on tosin hiljalleen kiinnostuttu enemmän pronssisista mitaleista, joten täysin kyllästyneiden joukkueiden pallottelua ottelusta ei liene luvassa.

Jos ennen kisoja olisi sanottu, että sekä Belgia että Englanti ovat välierissä, olisi sitä pidetty molemmille upeana saavutuksena. Belgialle kolmossija olisi paras sijoitus maan MM-historiassa, sillä ennen Venäjän kisoja Belgia on ollut välierissä vain vuonna 1986 ja jäi tuolloin neljänneksi. Englannillekin pronssi olisi maan toiseksi paras saavutus vuoden 1966 mestaruuden jälkeen.

Nälkä kasvaa syödessä, ja nyt pronssiotteluun joutuminen on karvas takaisku. Kisojen päättäminen kirkastaisi kuitenkin varmasti hieman tämänkertaista MM-kokemusta. Molemmilla joukkueilla on myös mahdollisuus saavuttaa paljon tulevaisuudessa, joten MM-pronssi antaisi jatkolle hyvän lähtölaukauksen.

https://twitter.com/ytielemans/status/1017133448006438912

Jos twiitti ei jostain syystä näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

MM-pronssiottelu lauantaina:

La 14.7. klo 17.00: Belgia–Englanti

Lue lisää: MM-kisat 2018

Coolbetin kertoimet kirjoitushetkellä:

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here