AZ Alkmaarin vire jaksaa sytyttää

Perjantai on ihmisen parasta aikaa – ainakin viikonloppuihmisen ja varsinkin futisihmisen. Perjantai ei petä tälläkään kertaa, vaikken lempilapseeni Hollannin Jupiler Leagueen tänään pureudukaan.

Tänään kiinnostaa kovassa vireessä vaelteleva Hollannin Eredivisien sarjanelonen AZ Alkmaar. Ryhmä on voittanut kahdeksasta viimeisestä sarjaottelustaan seitsemän (Hollannin liiga ja cup), ainoa tappio koettiin Ajaxin kanssa omassa kastissaan Hollannissa riplailevalle PSV:lle. Almaar on voittanut kaikki neljä talvitauon jälkeistä virallista otteluaan maalierolla 12-0, joten juna puksuttaa nyt nastan pyylevää vauhtia kohti sarjan kolmossijatilataistoa. Kolme neljästä sarjatauon jälkeisestä voitosta on tullut kotona, vieraissahan kone on välillä hieman puolustuspelin kohdalla yskinyt.

Tänään Alkmaaria isännöivä sarjajumbo Breda on kriisissä. Seuran johto on puolittaisen sekaisin, ja valmennusvastuuta kantava Van der Gaag on jatkuvan potku-uhan alla. Joukkueella on matkaa suoraan säilymiseen viisi pistettä, putoamikarsinta häämöttää kahden pisteen päässä.

Breda oli jo ennen joulutaukoa kotonaan suhteellisen vahva, ja juurikin kotimatseista pisteitä pitäisi raapia, mikäli sinällään puoliodotettu sarjassa säilyminen halutaan pitää realistisena. Joukkue on tehtaillut viimeisestä kahdeksasta virallisesta kotiottelustaan kuudessa vähintään yhden byyrin, ilman maalia on jääty ainoastaan Ajaxin ja PSV:n ryhmiä vastaan.

Bredan tilannetta heikentää entisestään tänään fakta, jonka mukaan suuren osan ryhmän maaleista tökkinyt maalitykki te Vrede on edelleen loukkaantumisen takia joukkueen kokoonpanosta sivussa. Voisi kuvitella, että Bredan hyökkäyskalusto on nyt todella ohkainen, mutta monen perusveivarin suureksi hämmästykseksi ennen kaikkea hyökkääjä Rosheuvel on nostanut viime aikoina tasoaan ja ottanut vastuuta maalailusta. Muita merkittäviä poissaoloja ei Bredalla tänään ole.

Breda on vääntänyt kauden 22 maalista 16 kotinurmellaan. Kymmenen kotiottelun maaliero 16-17 (keskimäärin 3,3 maalia per peli) kertoo, ettei kotona lähdetä liikaa peruuttelemaan. AZ Alkmaarin vieraspeleissä on dilkkailtu maaleja keskimäärin 3,6 per matsi. Kymmenen vieraspelin maaliero 19-17 osoittaa sen, että puolustamisessa riittää parannettavaa. Mainittakoon tässä nyt vielä samaan hengenvetoon, että Ajax on survonut kyseisistä 17 päästetystä vierasbyyristä viisi, muttei yhdeksän matsin päästettyjen maalien lukema 12 edelleenkään liikaa luetettavuutta herätä.

Alkmaar pääsee otteluun kutakuinkin parhaalla kokoonpanolla, joten voittavaan kokoonpanoon tuskin liikaa muutoksia tulee. Alkmaarin vire on tällä hetkellä varsin virheetön, joten vierasvoitosta on hyvä lähteä liikkeelle. Koska suoran vierasvoiton kerroin ei ole pelattava ja koska näen kuitenkin myös Bredan maalinteossa, kelpaa ’Alkmaar + BTTS’ -vaihtoehdosta tarjottu kerroin 2,95 mukavasti lapulle. Joukkueiden neljästä viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta kolme on päättynyt kyseiseen lopputulemaan. Vedossa pitää täyttyä kaksi ehtoa, mikä sinällään lisää kovasti riskiä, mutta ennakkoasetelmien ollessa puolittaisen houkuttelevat etenen itse tänään näin.

Sellaista. Pelionnea kaikille pelaileville.

Lisää Hollannin liigan kertoimia tästä!

Edellinen artikkeliVideo: Espanjalaiskonkari Joaquin laukoi maalin suoraan kulmapotkusta
Seuraava artikkeliOle Gunnar Solskjaer valittiin Valioliigan kuukauden valmentajaksi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän