Atlético Madrid eteni Mestarien liigan finaaliin – katso välierätrillerin huippuhetket!

UEFA Champions League logo

Tiistaina 3.5. varmistui tämänvuotisen Mestarien liigan ensimmäinen finaalijoukkue, kun espanjalaisseura Atlético Madrid varmisti paikkansa Milanossa pelattavassa finaalissa.

Bayern München oli odotetun vahva kotikentällään ja voitti ottelun lukemin 2-1. Atlético eteni kuitenkin finaaliin yhteismaalein 2-2 (vierasmaalisäännön turvin) ja näin ollen Bayern Münchenin tie Mestarien liigassa nousi pystyyn kolmatta kertaa peräkkäin välierävaiheessa – jälleen espanjalaisseuraa vastaan.

Bayernin keskikenttäpelaaja Xabi Alonso vastasi ottelun avausmaalista, kun Alonson kova vapaapotku upposi ehkä hieman tuurillakin verkon perukoille José María Giménezin jalan kautta.

Giménez oli valokeilassa vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun hän rikkoi rankkarialueella Bayern-puolustaja Javi Martinezia. Atletico-maalivahti Jan Oblak kuitenkin torjui Bayern-hyökkääjä Thomas Müllerin laukoman rangaistuspotkun ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla ranskalaishyökkääjä Antoine Griezmann karkasi Bayernin puolustuslinjalta Fernando Torresin upeasta pystysyötöstä ja Griezmann iski pallon kliinisesti ohi Manuel Neuerin.

Bayern nousi jälleen johtoon ottelun 74. peliminuutilla, kun Robert Lewandowski puski maalin edestä lukemat 2-1:een. Kymmenen minuuttia myöhemmin Fernando Torresilla oli paikka tasoittaa ottelu rangaistuspotkusta, mutta Neuer torjui upeasti Torresin rankkarin.

Bayernin loppukiri ei lopulta kantanut hedelmää, joten Allianz Arenan 70 000 katsojaa pääsivät todistamaan Atletico Madridin etenemisen Mestarien liigan finaaliin.

Real Madrid ja Manchester City kohtaavat tänään välierävaiheen toisessa osaottelussa kello 21.45 Suomen aikaa. Ensimmäinen osaottelu päättyi 0-0 tasapeliin.

Mestarien liigan finaali pelataan Milanossa 28. toukokuuta.