Atalanta määrää tahdin Veronan vieraana

Kestääkö Napoli Atalantan kyydissä?
Atalanta sai juhlittavaa keskiviikkona. (Kuva: Getty Images)

Viikonloppu ja jalkapallo! Kyllä, viikonloppu on osa jalkapalloa. Euroopan sarjoissa lähestytään lopullista ejakulaatiopistettä, joten nyt jos koskaan kannattaa olla ns. herkillä.

Verona – Atalanta

Toistan ehkä itseäni, mutta toteanpa taas: Atalantan ryhmä pelailee tällä hetkellä kaikessa viihdyttävyydessään futista, jollaista en muista vähään aikaan nähneeni. Yksikään pyllymyräkkä ei jätä katselijaansa kylmäksi, oli katsojia tai ei.

Jos Italian mestaruus kruunattaisiin viimeisen 20 matsin perusteella, olisi Atalanta kiistaton ykkönen. Joukkue on ollut vuoden alusta asti hurjassa tikissä, ja juurikin kauden toisen puoliskon ansiosta se taistelee kynsin ja tekohampain sarjan kakkospaikasta – teoriatasolla jopa mestaruudesta. Mestarien liigapaikka on ollut plakkarissa jo pitkään, joten rennosti voidaan neppailla.

Atalantan tämän kauden Serie A -väännöt ovat tarjonneet keskimäärin 4,1 maalia per peli, eikä meininki näytä muuttuvan missään vaiheessa. Edellisessä väännössä murskattiin Brescia 6-2 sirkuksessa, joka oli käytännössä ohi jo ensimmäisen puoliajan jälkeen. Ennakkoluuloton tyyli sekä peli-ilo ovat poikineet otteluissa jäätävän kasan paikkoja. Reppu on heilunut omassakin päässä, mutta niin kauan kun pisteitä ropisee, voidaan rummutuksen sanoa onnistuneen hyvin. Joukkueen kokoonpanotilanne näyttää maistukaiselta, edellisen matsin huilannut maalitykki Luis Muriel lienee edelleen sivussa. Maalintekovoimaa toki löytyy laajalta rintamalta.

Sarjassa yhdeksäntenä rimpuileva Verona on ollut kauden pirteä yllättäjä. Joukkue voi pelailla paineettomassa tilassa, mikä varmasti näkyy rohkean hyökkäysvoittoisena yrityksenä myös vahvempia vastaan. Joukkue haastoi Atalantan syyskierroksen vierasmyräkässä ennakkoluulottomasti, vaikka pisteet jäivätkin lopulta isännille 3-2 lukemin.

Veronan kokoonpanotilanne on tätä kirjoitellessani vielä hieman auki – pelikuntopilvet näyttäisivät kasaantuvat etenkin puolustuspään veivareiden ylle. Nähtäväksi jää, millaisen ryhmän Ivan Juric lopulta kentälle juoksuttaa.

Pelivalinta

Tottapa tosiaan, yleisöttömyys on syönyt matsien kotietua yllättävänkin paljon. Atalantan peleissä on sattunut ja tapahtunut tauon jälkeen vanhaan malliin, ja huominen tuskin tuo faktaan poikkeusta. Atalanta on joukkueista selkeästi tasokkaampi, ja mikäli se perinteiseen tapaan johtoaseman hyvissä ajoin hankkii, on Hawaiji-palloasetelma valmis. Atalanta + o2,5 -vaihtoehdosta tarjottava kerroin 1,82 kelpaa lapulle, joten tartun kiinni kyseiseen nähnäimeen.

Nastaa futisviikonloppua ja eteenpäin.

Lisää kertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here