Atalanta-Lazio: tutun turvallista over-ämpyilyä?

Atalantassa pelaava Duvan Zapata on paukuttanut kahdella edellisellä kaudella Serie A:ssa yhteensä 41 osumaa.
Atalantan Duvan Zapata on paukuttanut kahdella edellisellä Serie A -kaudella yhteensä 41 osumaa. (Kuva: Getty Images)

Viikonloppu ja viikonloppufutikset – mukava yhdistelmä. Muun muassa Atalanta ja Lazio tulevat todennäköisesti tarjoamaan sunnuntaina näytöksen, joka ei jätä katsojaansa kylmäksi.

Atalanta – Lazio

Atalanta voitti joukkueiden keskinäisen väännön keskiviikkona Italian cupin puolivälierässä värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2, ja hieman samanlaista settiä odottelen myös sunnuntaisesta myräkästä. Molemmilla ryhmillä on tapana luoda iso kasa tilanteita, joten vastuu jää jälleen kerran viimeistelijöille. Atalantan ennakkoluuloton prässi on omiaan vauhdittamaan peliä, joten kyseinen kohtaaminen tuskin laiskaksi pimputteluksi jää. Otteluruuhka rasittaa molempia joukkueita, mikä saattaa näkyä sekä pienenä väsymyksenä että huolimattomuusvirheinä.

Atalanta pääsee matsiin mukavassa kokoonpanotilanteessa – sivussa toki lojuvat loukkaantunut Mario Pasalic sekä keskiviikkona punaisen napannut puolustaja Jose Palomino. Hans Hateboerin yllä leijuu vahvoja pelikuntokysymysmerkkejä.

Lazio on vaellellut hyvässä vireessä. Maalipaikat on käytetty tehokkaasti hyväksi, ja kuudessa viimeisessä väännössä on heiluteltu vastustajan verkkoa vähintään kahdesti per peli. Myös Lazion terveystilanne on kutakuinkin mallillaan, merkittävistä veivareista sivussa möllöttää ainoastaan alakerran Luiz Felipe.

Pelivalinta

Kun vastakkain asettuu kaksi hyökkäysvoittoisen pelin nimeen vannovaa ryhmää, on luvassa viihdyttävää katseltavaa. Molemmilta joukkueilta löytyy maailmanluokan hyökkäyskalustoa, joka parhaimmillaan aiheuttaa tekemisillään melkoista tuhoa. Ensimmäisen puolen tunnin aikana syntyvä avausmaali avaisi peliä entisestään, joten sellainen löytyy allekirjoittaneen toivelistalta.

Yli 3 maalin lopputulema kertoimella 1,77 kelpaa lapulle, tasan kolmella maalilla siis kohde mitätöityy. Joukkueiden viimeisen 1,5 vuoden aikana pelatuista keskinäisistä kuudesta taistosta viisi on päättynyt vähintään neljän maalin orgioihin, ja samanlaista pallottelua odotan sunnuntailtakin.

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. Lisää kertoimia tästä.

Edellinen artikkeliIlves hankki hyökkääjälupaus Eetu Vertaisen HJK:sta
Seuraava artikkeliTorinon kehno kotivire kääntämässä kurssiaan?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän