Peli-idea Valioliiga-otteluun Arsenal-Everton

arsenal-everton

Arsenal-Everton -myräkkää sunnuntain paluuliikenteeksi

Sunnuntai ja Valioliiga… kuin kaksi laaperinmarjaa, jotka niin monen panostusveivarin kohdalla nousevat salakavalasti sunnuntaisena paluuliikenteenä kurkunpäähän. Ensin painellaan maailman viimeinen lauantai banjoburgerit rinnuksilla sekä etureidet siemennestemäisessä herkkyystilassa ja sitten pohdiskellaan sunnuntaiaamun ratoksi, mikseivät ummetuslääkkeet toimi. Näinkö se menee?

Valioliiga pelastaa sunnuntain siinä missä porrasjuoksukin. Alkukauden ajan maalirikkaita matseja nauttinut Arsenal saa vieraakseen sunnuntaisen iltapäiväauringon alle Evertonin, joka ei maali-iloittelumielessä lontoolaisille kalpene.

Arsenal on tyrkkinyt kauden viidessä ensimmäisessä koitoksessa vastustajiensa verkkoihin yhteensä 10 byyriä, maaleitta jäätiin ainoastaan kauden avausottelussa Manchester Cityä vastaan. Yläkerran toiminta on siis ollut siedettävää, mutta kun omakin pää on heilunut vähintään kerran jokaisessa väännössä, ei kokonaisuutta voi vielä kiitettäväksi kutsua. Puolustustyöskentely on ollut ajoittain hapuilevaa – esimerkiksi Cardiffia vastaan joukkue onnistui pitämään pienellä epävarmuudellaan putoamaan tuomitun ryhmän pelissä puolittain mukana loppuun asti.

Aybameyang, Ramsey, Özil, Mkhitaryan ja Lacazette ovat jatkuva pelote Evertoninkin puolustukselle, mutta miten on tällä kertaa alakerran laita? Mkhitaryanin yllä liikkuu pelikuntomaisia alapilviä, mutta katsellaan mikä riplailijan lopullinen tilanne sunnuntaina on.

Evertonin skulailu on ollut ensimmäisen viiden myräkän kohdalla vähintäänkin ailahtelevaa; maaleja syntyy, mutta liverpoolilaisten kannalta valitettavasti molempiin päihin. Joukkue on dilkkaillut kaikki viisi matsiaan BTTS-lopputulemaan, mikä sinällään ei ainakaan allekirjoittanutta yllätä. Toistaiseksi vastassa on ämpyillyt Arsenalia heikompia ryhmiä, joten sunnuntaina saldolla 1-3-1 kikkaillutta niksiosastoa todella mitataan.

Everton saa Arsenalia vastaan takaisin riveihinsä tärkeän hyökkäyspään innovaattorin Richarlisonin. Muun muassa Jagielka ja McCarthy lojuvat edelleen sivussa, mutta niinpä ovat miehet tehneet jo jonkin aikaa. Kentälle saadaan varmasti raavittua kasaan kelvollinen avaussetti.

Peli-idea

Joukkueiden seitsemästä viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta kuusi on päättynyt molempien joukkueiden maalitalkoisiin. Kyseisistä väännöistä viisi on ollut Arsenal + BTTS -tyylisiä. Arsenal kikkaili torstaina Eurooppa-liigamatsin, mutta pelaajistoa kierräteltiin suhteellisen rajusti. Kotietu kääntää kippoa entisestään lontoolaisille, mutten jättäisi Evertoniakaan maaleitta – onhan tuo Arsenalin puolustaminen ajoittain puolihuolimatonta ollut. Arsenal + BTTS kertoimella 2,60 kiinnostaa.

Kokonaisuudessaan sunnuntain molemmista Valioliigataistoista on lupa odotella puolittaisen maalirikkaita vääntöjä. Mitä West Hamin ja Chelsean väliseen mittelöön tulee, haluan ensin kuitenkin varmistella Hernandezin ja Arnautovicin pelikuntoja. Pelikuntohan on tärkeä juttu futiksessa, joten muistakaapa olla sunnuntaina pelikunnossa.

Katso täältä Valioliigan kaikki kertoimet!

Lue myös: Teemu Pukki iski jälleen voittomaalin!

Edellinen artikkeliVoiko kukaan pysäyttää Pukkia? – Jälleen voittomaali Englannin kentillä!
Seuraava artikkeliVideo: Englannin Mestaruussarjassa nähtiin kauden komein volleymaali

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän