Argentiina on maailmanmestari – hullu finaali ratkesi rankkarikisassa!

Argentiina on jalkapallon maailmanmestari 2022. Sunnuntain finaali Ranskaa vastaan oli uskomaton trilleri!

Argentiina kaatoi Ranskan rankkarikisan jälkeen käsittämättömän hienossa MM-finaalissa Lusailissa, Qatarissa, sunnuntaina.

Ottelun avausjakso mentiin Argentiinan komennossa, ja vuoden 2018 maailmanmestari Ranska oli helisemässä. Lionel Messi painoi rankkarin sisään 23. minuutilla, 1-0.

Sitten 36. minuutilla nähtiin yksi kisojen upeimmista maaleista, kun Argentiina sahasi Ranskan aivan solmuun. Lopulta Alexis MacAllister jakeli namupassin Angelo Di Marialle, joka laittoi pallon reppuun, 2-0.

Ranska herää eloon

Ranska ei tuntunut saavan peliään käyntiin toisellakaan jaksolla. Päävalmentaja Didier Deschamps teki lukuisia vaihtoja, ja yksi niistä, Randal Kolo Muani taisteli joukkueelleen rankkarin, jonka Kylian Mbappe laukoi sisään, 2-1.

Ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Mbappe laukoi Ranskan tasoihin! Argentiina oli puhki, Ranska painoi päälle. Varsinainen peliaika päättyi numeroihin 2-2 ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Argentiina heräili uudestaan otteluun, ja 109. minuutilla – kukas muukaan kuin – Messi laittoi karapallon sisään, 3-2! Mbappe painoi vielä 118. minuutilla rankkarin sisään ja tasoitti numeroiksi 3-3! Mbappelle hattutemppu ja samalla kisojen kahdeksas maali – ja näin ollen maalikuninkuus.

Rangaistuspotkukisassa Argentiina oli parempi ja juhlii nyt maailmanmestaruutta! Messi sai vihdoin vyölleen MM-kullan.

KATSO MYÖS: Video: Mislav Orsic laukoi upean voittomaalin – Kroatialle pronssimitalit