Alkulohkot huipentuivat Belgian voittoon

KALININGRAD, RUSSIA - JUNE 28: Adnan Januzaj of Belgium celebraes with teammate Nacer Chadli after scoring his sides first goal during the 2018 FIFA World Cup Russia group G match between England and Belgium at Kaliningrad Stadium on June 28, 2018 in Kaliningrad, Russia. (Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Venäjän MM-kisojen alkulohkot pelattiin päätökseensä torstai-iltana. G-lohkon voittoon nousi lopulta Englannin kaatanut Belgia.

Lohkon kakkossijan houkutus näkyi myös joukkueiden kokoonpanoissa, kun penkiltä löytyivät muun muassa Harry Kane, Dele Alli, Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Eden Hazard sekä Romelu Lukaku.

Itse ottelussa avausmaali kävi lähellä jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Michy Batshuayi pääsi tuikkaamaan löysästi puolustaneen englantilaispuolustuksen keskeltä. Chelsea-toppari Gary Cahill kuitenkin pelasti varmalta näyttäneen maalin, liukumalla pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Ottelun ainoa maali nähtiin heti toisen jakson alussa, kun Adnan Januzaj vei Danny Rosen upealla kikalla vipuun ja lähetti tarkan laukauksen Jordan Pickfordin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Ottelun lopputulos tiesi sitä, että lohkon voittanut Belgia kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Japanin, kun taas Englanti saa vastaansa Kolumbian.

Lohkon toisessa Tunisia kaatoi Panaman maalein 2-1. Tunisian maaleista vastasivat Fakhredinne Ben Youssef ja Whabi Khazri, kun taas Panaman maali merkittiin Yassine Meriahin omaksi maaliksi.