USA kaatoi Englannin numeroin 2-1 (2-1) naisten MM-kisojen välierissä myöhään tiistai-iltana. Alex Morgan puski jenkeille voittomaalin.

Ottelun kaikki kolme maalia nähtiin avausjaksolla. Ensin Christen Press vei USA:n johtoon 10. minuutilla, mutta Englannin Ellen White tasoitti 19. minuutilla. Voittomaali nöhtiin 31. minuutilla, kun USA:n tähtihyökkääjä Morgan puski pallon verkkoon.

Kenties eneiten puhetta kisojen aikana ja upeasti pelannut USA:n hyökkääjä Megan Rapinoe istui koko ottelun vaihtopenkillä.

Hallitseva maailmanmestari USA kohtaa finaali Ruotsin tai Hollannin, jotka pelaavat oman välierämatsinsa tänään keskiviikkoiltana.

Morganin voittomaali nähtävissä videon kohdfasta 5.20 min eteenpäin.

USA finaaliin – Alex Morgan puski voittomaalin

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Video: Brasilia kaatoi Argentiinan ja etenee Copa American finaaliin

— —

Ranskassa pelattavat jalkapallon naisten MM-kisat käynnistyivät 9. kesäkuuta ja turnauksessa oli mukana yhteensä 24 maata. Joukkueet pelasivat kuudessa neljän joukkueen lohkossa. Jatko-otteluissa mukana oli lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta, eli yhteensä 16 maata.

Kisoissa tehtiin myös upeaa historiaa, kun 33-vuotias brasilialainen hyökkääjälegenda Marta teki 17. maalinsa naisten MM-kisoissa ja nousi samalla kaikkien aikojen maalintekijäksi MM-turnauksissa.

Brasilia kaatoi alkulohkossa Italian numeroin 0-1 (0-0) ja Marta teki ottelun voittomaalin rankkarista (video alla). Myöhemmin neljännesvälierien huippumatsissa Ranska kaatoi Brasilian jatkoajalla.

Kyseessä oli Martan 17. maali MM-kisoissa. Hän nousi yksinään kaikkien aikojen kovimmaksi maalintekijäksi MM-kisatasolla. Miesten ykköspaikalla on 16 maalin saksalaislegenda Miroslav Klose.