Accuscoren EURO 2020: Suomi – Belgia

Klo 22:00 pelataan Pietarissa valtavista asioista, kun Huuhkajat haastaa maailman ykköseksi rankatun Belgian.

Huuhkajat veikkauskisa: voita 500€ + pelipaita!

Suomen maajoukkueelle historiallinen EURO 2020 -turnaus puksuttaa vääjäämättä kohti päätepysäkkiä ja edessä oleva Belgia-kohtaaminen onkin erittäin todennäköisesti ratkaiseva jatkopaikan kannalta. Suomi nappasi avausottelustaan dramaattisten vaiheiden jälkeen 0-1 voiton Tanskasta, mutta lunta tuli tupaan isäntämaa Venäjältä samoin lukemin. Muiden lohkojen tilanteista johtuen jatkopaikkaan vaaditaan hyvin todennäköisesti neljä pistettä, joten Suomen on pakko lähteä haastamaan Belgiaa vähintään tasapeli mielessään.

Belgia kuuluu kisojen kuumimpiin ennakkosuosikkeihin ja se löikin näyttävästi sekä Venäjän lukemin 3-0 että Tanskan jännitysnäytelmässä 1-2. Vaikka belgialaiset ovat lähes varmoja lohkovoittajia, valmennusjohdon mukaan pelaajia ei kierrätetä vaan avaukseen tulevat parhaat mahdolliset pelaajat. Nähtäväksi jää, onko kyseessä sanahelinää, mutta vaikka Belgia laittaisi kentällä varamiehistönsä, on taso häkellyttävän kova. Suomi joutunee kuitenkin kohtaamaan mm. Eden Hazardin, Kevin De Bruynen ja Romelu Lukakun kaltaiset maailmanluokan tähdet, joten Paulus Arajuuren, Joona Toivion ja ennen kaikkea Lukas Hradeckyn harteille on kasattu jälleen melkoinen vastuu.

Suomi ei ole juhlinut maalipaikoilla turnauksen aiemmissa otteluissa, eikä vastus ainakaan helpotu. Teemu Pukki on vielä maaleitta eikä Suomen keskikenttä ole kyennyt pelaamaan palloa hallitusti hyökkääjille – kahta Joel Pohjanpalon tuikkausta lukuun ottamatta. Belgiaa vastaan puolustuspelaaminen on varmasti keskiössä, mutta oman pallollisen pelin tulee jälleen kerran ottaa harppaus eteenpäin, jotta puolustuspäässä ei tule liian hiki heti alkuun.

Normaalissa tilanteessa Suomelle ei annettaisi minkäänlaisia mahdollisuuksia Belgiaa vastaan, mutta koska lohkon tilanne on lähes taputeltu, saattaa Belgia rauhoitella mielellään sopuisan tasapelin. Tappiota Suomelle ei belgialaisten psyykekään kestäisi, joten täysin lekkeriksi ottelua ei varmasti tulla laittamaan. Suomi kuitenkin taistelee tulos tai ulos -periaatteella, joten kaiken voi jättää kentälle. Ja niinhän Huuhkajat ovat aina tehneet.

Accuscoren simulaatiot

Accuscoren simulaatiot ovat pitäneet Suomea parempana joukkueena, kuin kertoimet antaisivat odottaa. Tilanne on sama tälläkin kerralla, varsinkin kun Belgia ei ole pakkovoiton edessä. Pisteiden jakaminen kelpaisi varmasti molemmille ja jos tilanne on tasan ottelun loppupuolella saattaa hyvinkin olla, ettei kumpikaan hae voittoa kynsin hampain. Coolbet tarjoaa kohteelle Suomi/Tasapeli kertoimen 3.43 (29.2%), joka on reilusti yläkanttiin Accuscoren simulaatioihin verrattuna. Simulaatioissa Suomi voittaa noin 13% todennäköisyydellä ja tasapeliin päädytään 22% simulaatioissa, jolloin rajakerroin 1x-tuplamerkille olisi 2.86. Myös suoran tasapelin kerroin 5.10 (19.6%) on reilusti simulaatioiden rajakerrointa 4.55 parempi.

FUTISKERTOIMIIN!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here