Upea kiri tuotti kaivatun tuloksen, kun perinteinen espanjalaisseura RCD Mallorca varmisti sunnuntaina nousun maansa pääsarjaan.

Mallorca lähti sunnuntaiseen kotiotteluunsa haastavista asetelmista, sillä vastaan asettunut Deportivo La Coruna voitti kaksikon ensimmäisen nousukarsintaottelun maalein 2-0. Luovuttaminen ei kuitenkaan sopinut mallorcalaisten suunnitelmiin, vaan joukkue aloitti kirinsä sunnuntain ottelun 21. minuutilla, kun kroatialaistaituri Ante Budimir iski 1-0 osuman.

Lopulliseen liekkiin ottelu leimahti reilun tunnin kohdalla, kun Mallorcan suurin tähtipelaaja Salva Sevilla iski otteluparin tasoittaneen maalin upealla vapaapotkulla (video). Ja kuten täydelliseen draaman kaareen kuuluu, onnistui Mallorca vielä 82. minuutilla iskemään La Liga -nousuun oikeuttaneen maalin, josta vastasi kauniilla laukauksella Abdon Prats (video).

Ottelun jälkeen nähtiin niin sanottu pitch invasion (video), kun tuhannet mallorcalaiskannattajat juhlivat rakastamansa seuran nousua nurmella. Stadionilla nähtiin juhlimassa myös tennistähti Rafael Nadal, joka on kotoisin Mallorcalta.

Viimeksi kaudella 2012-2013 La Ligassa pelanneen Mallorcan viime vuodet ovat olleet vähintäänkin tapahtumarikkaita. Vuosi sitten joukkue nimittäin juhli nousua puoliammattilaissarja Segunda B:stä maansa toiseksi korkeimmalle tasolle, joten sunnuntaina varmistunut nousu oli joukkueelle toinen perättäinen.