Klassikkovideo: Zlatanilta pysäyttävän upea tempaus nälänhädästä kärsivien lasten puolesta

Ruotsalainen jalkapallolegenda Zlatan Ibrahimovic täyttää maanantaina 41 vuotta. Oikein hyvää syntymäpäivää maalitykille! 

Legendaarinen Zlatan Ibrahimovic on pelannut vuonna 1999 alkaneella ammattilaisurallaan Malmössa, Ajaxissa, Juventuksessa, Interissä, Barcelonassa, AC Milanissa, Paris Saint-Germainissa, Manchester Unitedissa, LA Galaxyssa. Mestari palasi takaisin AC Milaniin vuodenvaihteessa 2019-2020, ja verkko on heilunut edelleen.

Zlatan on voittanut urallaan muun muassa Hollannin mestaruuden kahdesti, Italian mestaruuden seitsemän kertaa, Espanjan mestaruuden kertaalleen, Ranskan mestaruuden neljästi ja Eurooppa-liigan kertaalleen.

Ruotsin maajoukkueessa hän pelasi vuosien 2001-2016 välisenä aikana yhteensä 118 ottelua, joissa syntyi mukavasti 62 maalia.

805 miljoonaa nimeä

Helmikuussa 2015 nähtiin upea ja koskettava video, jossa Zlatan oli isosti osallisena levittämässä tietoisuutta nälänhädästä yhteistyössä World Food Programmen kanssa.

Zlatan teki tuolloin lauantain sarjaottelussa Caenia vastaan maalin, jonka jälkeen otti paitansa pois. Hänen ihoonsa oli tatuoitu tilapäiväisesti 50 nälänhädästä kärsivän lapsen nimeä. Sunnuntaina hän julkaisi tyylikkään kolmeminuuttisen videon aiheesta.

”Minun nimeni on Zlatan Ibrahimovic. Minne menenkin, ihmiset tunnistavat minut ja hurraavat minulle. Mutta on paljon nimiä, joille kukaan ei hurraa. Carmen. Rahma. Antoine. Lida. Chheuy. Mariko”, Ztalan kertoo videolla.

”Minulla on kannattajia ympäri maailman. Tästä päivästä lähtien haluan kannatuksen menevän heille, jotka sitä todella tarvitsevat. Kun kuulet nimeni, ajattelet heidän nimiään. Kun näet minut, näet heidät.”

Jos video ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän