Zenit jatkoon

Torstai ja Eurooppa-liiga! Huutomerkki! Tänään taas mennään silläkin uhalla, että munat huurtuvat viimeistään toisen puoliajan viimeisissä liukareissa.

Zenitin jatkoonmenon kerroin sytyttää puolityydyttävällä tavalla. Selkeässä kusessa kotoisessa sarjassaan kikkaileva ja putoamisviivaa vastaan taisteleva Fenerbahce voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan 1-0, muttei vääntö millään tavalla kotijoukkueen selkeää hallintaa ollut. Zenit hölmöili ottelussa pilkun ja yritti muutenkin saada nastan nasevaa otetta vihollisestaan toisella puoliajalla.

Fenerbahce on ollut tämän kauden vieraspeleissä sangen luokaton. Edellinen vierasvoitto on tullut kotoisessa sarjassa syyskuussa 2018, eikä tuo vierasdilkkailu Eurooppa-liigan lohkovaiheessakaan kovin vakuuttavaa ollut (saldo 0-1-2 maalierolla 3-7). Venäjän liigaa johtava Zenit puolestaan on ollut kotonaan perinteisen vahva. Joukkue on voittanut 12 viimeisestä virallisesta kotiottelustaan 10, Eurooppa-liigan lohkovaiheen kolmesta kotikikkailusta (Bordeaux, Slavia Praha, FC Kööpenhamina) irtosi täydet yhdeksän pistettä maalierolla 4-1. Puolustus on toiminut kotinurmella mainiosti, mikä sinällään ei tälläkään kaudella ole liikaa yllättänyt.

Zenitin tämäniltaisista merkittävimmistä poissaoloista mainittakoon hyökkääjä Kokorin ja puolustaja Mammana. Kokorin on ollut poissa jo pidempään, ja kun joukkueen ykköstykki Dzuban pitäisi olla iskussa, ei hyökkäyspäästä tarvitse vallattoman huolissaan olla. Keskikentällä häärivien Shatovin ja Erokhinin yllä leijuu pelikuntokysymysmerkkejä, mutta näkisin, että miehet kokoonpanoon illalla raavitaan. Fenerbahce lähtee otteluun ilman puolustuksessa sinkoilevaa Islaa, myös keskikenttäveivari Ekici on nokkahuiluosastolla.

Zenitin jatkoonmenosta tarjottu kerroin 2,80 saa aikaan pyylevän kivoja säväreitä nivustaipeissa. Zenit ei ole talvitauon jälkeen vielä virallisia otteluita tahkonnut, ja pieni ailahtelevaisuus harjoitusotteluissa antaa ensimmäisen osaottelun lopputuloksen ohella etua jo kevätpuoliskonsa käynnistelleen Fenerbahcen suuntaan. Tässä kohtaa lienee paikallaan muistaa, että Zenit on vääntänyt ystävyysottelunsa vaihtelevalla kokoonpanolla, joten en anna kovin suurta arvoa muutamalle tulokselle.

Zenitin vahva materiaali, kotietu, fanaattinen kotiyleisö, Zenitin kotipelaaminen vs Fenerbahcen vierasämpyily sekä kotijoukkuetta tänään suosiva hyytävän tuttu pakkaskeli ovat tekijöitä, jotka saavat meikäläisen kelpuuttamaan venäläisten jatkoonmenosta tarjottavan numerosarjan lapulleen. On totta, että Fenerbahcen vierasmaali vaatisi Zenitiltä jo kolme osumaa, mutten kyseistäkään maalimäärää liian vaikeana tehtävänä pidä. Näen ehkä kuitenkin todennäköisimmin edessäni Zenitin 2-0 voiton – joko jatkoajan tai virallisen peliajan jälkeen.

Siitäpä sitten, onnea peleihin kaikille pelaileville.

Lisää Eurooppa-liigakertoimia tästä!

Edellinen artikkeliKuva: Cristiano Ronaldolta röyhkeä käsimerkki Atleticon kannattajille
Seuraava artikkeliVideo: Zenitin bussi kulki stadionille läpi soihtumeren

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän