Xabi Alonso lopettaa uransa

Video: Xabi Alonso melkein teki puolesta kentästä maalin. Taas!
Espanjalaispelaaja Xabi Alonso on ilmoittanut tänään, että kuluva kausi jää miehen uran viimeiseksi. Alonso, 35,  kertoi päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

FC Bayern Münchenin keskikenttäpelaaja varmisti pitkään velloneen huhun tänään aamulla omilla some-tileillään.

Lived it. Loved it. Farewell beautiful game.

A post shared by Xabi Alonso (@xabialonso) on

Jäähyväiset kauden päätteeksi jättävä Alonso nousi suuren yleisön tietoisuuteen Real Sociedadin paidassa 2000-luvun alkuvuosina. Kesällä 2004 mies siirtyi Liverpoolin paitaan uuden Pool-manageri Rafa Benítezin ensimmäisinä hankintoina. Ensimmäisen kautensa päätteeksi syöttökone oli avainasemassa, kun punapaidat voittivat legendaaristen tapahtumien jälkeen Mestarien liigan finaalissa AC Milanin.

Viiden Liverpool-kauden jälkeen Alonso siirtyi Real Madridiin, jossa mies voitti toisen Mestarien liigan tittelinsä. Madridissa taitava keskikenttäpelaaja pääsi myös maistamaan La Ligan voittoa.

Kesällä 2014 espanjalaisen ura jatkui Saksassa, jossa uudeksi osoitteeksi tuli FC Bayern München. Saksalaisjätin riveissä Alonson saavutusten listalle on lisätty kaksi Bundesliigan mestaruutta. Tälläkin kaudella Bayern marssii todennäköisesti mestaruuteen asti.

Real Sociedad-kasvatti kuului myös Espanjan maajoukkueeseen, kun La Roja voitti Euroopan mestaruudet (2008, 2012) sekä MM-kisat kesällä 2010.

Alonso kertoi medialle päätöksen olleen vaikea.

– Se ei ollut helppoa, mutta uskon, että nyt on oikea aika ripustaa kengät naulaan. Olen aina halunnut lopettaa tarpeeksi ajoissa. Vaikka tunnenkin oloni hyväksi, uskon että nyt on oikea aika, Alonso sanoi.

Miehen entiset seurajoukkueet ovat muistaneet espanjalaista sosiaalisessa mediassa.

https://twitter.com/RealSociedad/status/839823881091301376

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!