Wayne Rooney kohun keskellä Manchesterissa – siirtohuhut voimistuvat

Hyvää syntymäpäivää Wayne RooneyEnglannin maajoukkuehyökkääjä Wayne Rooney on vaikean paikan edessä seurajoukkueessaan Manchester Unitedissa.

Eri brittimedioiden mukaan Rooney on vuotanut tietoja Manchester Unitedin avauskokoonpanosta ulkopuolisille eikä Rooneyn paikka ManU:n avauskokoonpanossa ole ollut enää pitkään aikaan kirkossa kuulutettua.

The Sunin mukaan 31-vuotias Rooney on tällä kaudella kritisoinut avoimesti ManU-luotsi Jose Mourinhon valintoja joukkueen avauskokoonpanoon. Mourinho on tiettävästi kertonut Rooneylle, ettei hänellä ole oikeutta kommentoida muiden peliesityksiä, ennen kuin Rooneyn omat peliesitykset paranevat.

Rooney on ajautunut vaihtopelaajan rooliin myös Englannin maajoukkueessa. MM-karsintaottelussa Maltaa vastaan Rooney oli penkillä taktisten syiden takia.

– Tämä on vaikea periodi, tämä on jalkapalloa. Valmentajalla on 23 pelaajaa, mistä valita. Olen pelannut 13 vuotta Englannille tauotta ja antanut kaikkeni. Aika tulee, kun nimesi ei ole enää listalla, Rooney kertoi Malta-ottelun lehdistötilaisuudessa lokakuussa.

Tie tukossa Manchesr Unitedissa – Everton, Major League Soccer tai jopa Kiina seuraavina vaihtoehtoina?

Näyttää auttamattomasti siltä, että 16-vuotiaana Valioliigauransa aloittaneella Rooneylla on edessä seuranvaihto. Rooneyn mahdollisesta uudesta seurasta on kohistu Englannissa jo pitkään.

Kahtena isoimpana vaihtoehtona esiin ovat nousseet Rooneyn kasvattajaseura Everton sekä Pohjois-Amerikan pääsarjassa pelaava LA Galaxy, jonne myös David Beckham sekä Steven Gerrard siirtyivät pelaajauriensa loppupuoliskoilla.

Rooney nousi koko maailman tietoisuuteen viimeistään vuoden 2004 EM-kisojen jälkeen. Rooney teki turnauksessa neljä maalia ja siirtyi Manchester Unitediin 39,8 miljoonan euron siirtosumalla juuri kasvattajaseurastaan Evertonista.

Hollantilaislegenda Ronald Koemanin valmentaman joukkueen kärkipelaajan pelaa Romelu Lukaku ja 10-paikalla nuori Ross Barkley, joten paikka Evertonin avauskokoonpanossa ei olisi sekään varma asia.

Yksi spekulaatioissa pyörinyt vaihtoehto on myös Kiina. Daily Mail kertoi elokuun lopussa, että Kiinasta on tehty Manchester Unitedin ja Englannin kapteenile ehdotus siirtyä kaukoitään.

Rooneyn sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyy kesäkuussa 2019. Puoliaika.comin toimitus toivoo, että Rooney selvittää asiansa pikaisesti ja ura jatkuu Old Traffordilla.

Coolbet, Premier League, Valioliiga, Puoliaika, Puoliaika.com, Jalkapallo,

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here