VPS:n parhaan maalintekijän ura jatkuu Valko-Venäjän pääsarjassa: ”Aika ottaa uusi askel”

PyrySoiri
Pyry Soiri on tuttu kasvo Suomen juniorimaajoukkueista.

VPS:n laituri Pyry Soiri, 22, siirtyy ulkomaille. Uusi seura on Valko-Venäjän liigan Shakhtar Soligorsk. VPS tiedottaa Soirin siirrosta verkkosivuillaan.

Vaasan Palloseuraan kaudeksi 2015 saapunut Soiri ehti edustamaan raitaa 62 Veikkausliigan ottelussa, joissa hän teki Vepsulle 14 maalia. Soiri oli 10 maalillaan Vepsun viime kauden paras maalintekijä.

Soiri saapui Vepsuun Myllykosken Pallosta, jossa hän oli jäänyt pienemmälle peliajalle. Läpimurto Veikkausliigassa tapahtui 2015 ja viime sesongilla liukas laituri nousi puolestaan Veikkausliigan kärkinimien joukkoon.

– Hieno asia, että Pyry siirtyy, niin hänelle itselleen kuin seuralle. Meille tuli muutama vuosi sitten paljon nuoria pelaajia seuraan. Silloin pelaajilla ja seuralla oli tavoite, että pelaajat pääsevät eteenpäin. Pyry oli yksi näistä pelaajista ja kyselyjä on tullut muistakin pelaajista. Pyryn tarina on hieno Vaasan Palloseurassa. Hän ei ollut pelannut niin paljon MyPassa ja täällä hän nousi paremmaksi pelaajaksi ja pääsi eteenpäin, päävalmentaja Petri Vuorinen sanoo VPS:n verkkosivuilla.

Soligorsk on juhlinut kaudella 2005 Valko-Venäjän mestaruutta. Se on sijoittunut sarjassa toiseksi vuosina 2010, -11, -12, -13 ja -16. Pronssia on tullut niin ikään viidesti. Maan Cupin se on voittanut vuosina 2004 ja 2014 ja hävinnyt finaalin neljästi. Soligorsk on siis käytännössä Mestareiden liigassakin viime vuosina nähdyn BATE Borisovin kovimpia haastajia Valko-Venäjän liigassa.

– Haluan kiittää ensinnäkin kaikkia. Eka kausi joukkueen kanssa oli vaikea, mutta silloinkin fanit olivat hyvin tukena ja kaikki tsemppasivat. Haluan kiittää taustoja, kannattajia ja kaikkia muitakin. Olette antaneet minulle lisäbuustia ja mahdollisuuden pärjätä näin hyvin kuin olen pärjännyt. Nyt aika ottaa uusi askel ja toivon, että kaikki toivottavat hyvää. Olen ollut tosi tyytyväinen olooni täällä, Soiri kiittelee.

– Valmennus on antanut minulle paljon, enkä olisi menossa minnekään, jos tämä hieno aika Vaasassa ei olisi tapahtunut. Minusta on tehty kokonaisvaltaisesti parempi pelaaja täällä. Siitä kiitos kuuluu valmentajilleni ja joukkuekavereilleni, Soiri jatkaa.

– Pyry oli hyvästelemässä joukkueen ja juttelimme porukalla, että siirto on totta kai Pyryn ansiota, mutta osa siitä kuuluu joukkueellekin. Pelikaverit ympärillä ovat myös tehneet Pyrystä paremman pelaajan ja jokainen saa olla ylpeä, Vuorinen kommentoi.

VPS lahjoittaa osan Soirin siirtokorvauksesta vähävaraisten lasten jalkapalloleirien ja varustehankintojen tukemiseen yhdessä OrsaSportin kanssa. VPS haluaa näin kunnioittaa Soirin edesmenneen agentin, Ville Lyytikäisen, muistoa.

VPS kiittää Pyryä yhteisistä vuosista ja toivottaa paljon onnea tulevaan.

Lähde: VPS:n verkkosivut

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!