VPS kohtaa Bröndbyn loppuunmyydyllä Elisa Stadionilla

VPSVaasan Palloseura kohtaa tänään tanskalaisen Bröndby IF:n Eurooppa- liigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. Bröndby voitti seurojen avauskohtaamisen Kööpenhaminassa lukemin 2-0. Elisa Stadion on loppuunmyyty, joten Vaasassa nähdään tänään täysi tupa.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen luottaa joukkueen omaan, viime aikoina todella vahvasti sujuneeseen suorittamiseen.

– Omalla tavallamme lähdemme etumatkaa kuromaan kiinni. Tulosta täytyy lähteä hakemaan. Lähtökohta on erilainen, kun peli ei ala lukemista 0-0. Vähintään 2-0 pitää olla taululla meidän hyväksi, kun pelikellossa on 90 minuuttia täynnä. Luotamme varmasti paljolti samoihin asioihin kuin aikaisemminkin, Vuorinen kertoo VPS:n verkkosivuilla.

Pelin luonteen VPS-käskijä uskoo muodostuvan hyvin samanlaiseksi kuin Kööpenhaminassa. Bröndby tuskin tulee Vaasaan peruuttelemaan ja pelaamaan 0-0 -tulosta.

– Uskon, että he pelaavat omaa peliään. He prässäävät korkealta ja jaksottavat tuota paineistusta läpi pelin. Välillä he tulevat tosi korkealta kiinni ja välillä he tiputtavat keskiblokkiin. Keskiblokissa he odottavat muodossa oikeaa hetkeä ja syöttöä jollekin alueelle. Se kuinka paljon he tekevät näitä suhteessa toisiinsa, nähdään torstaina, Vuorinen kertoo.

VPS on viime päivien aikana harjoitellut alkuviikosta paljon prässin purkamista. Tila ja aika on vähissä, kun vikkelät juutit iskevät kiinni saman tien. Pallon pitää liikkua ja tukien pitää olla lähellä, jotta VPS pääsee hyökkäämään ja napsimaan kahden maalin etumatkaa kiinni.

– Tavoite on totta kai pystyä purkamaan heidän prässinsä. Nyt olemme pelin kokeneempia siinä. Emme halua antaa myöskään liian pitkiä syöttöjä heidän linjansa taakse. Heidän topparinsa hoitavat kyllä pitkät pallot, jos niitä annetaan liian kaukaa. Uskomme, että saamme prässin auki, kun suoritamme peliämme kentällä nopeasti. Pallollisella pelaajalla tulee olla tuki koko ajan ja sen pitää tulla äkkiä. Jos sitä ei ole, niin silloin paineen alta on todella vaikea päästä ulos. Pallottomien pelaajien liike on siis äärettömän tärkeää olla kunnossa torstaina, Vuorinen painottaa.

VPS – Bröndby tänään kello 19.00 Elisa Stadionilla