Volendamin kelkassa perjantaihin

Perjantai ei olisi mitään ilman perjantaista futista – puhumattakaan hollantilaisesta tökkimisestä. Pikkujoulut saavat odottaa, kun persettä isketään kenttään ja pyörylää pömpeliin. Olen valmis.

Volendam – MVV Maastricht

Kerronpa varmuuden vuoksi hieman perusdataa jo vuosikymmenen ajan lempilapsenani vollottaneesta Hollannin Jupiler Leaguesta. Sarjasysteemi on sinällään normia hassumpi, kun 38 matsin setti mätetään läpi neljänä periodina. Kauden päätyttyä sarjan kaksi parasta ryhmää nousee normaalisti Hollannin pääsarjaan – kolmannesta nousijasta käydäänkin sitten mielenkiintoisempi taisto.

Jokaisen neljän periodin paras joukkue selviytyy ns. playoffs-vaiheeseen, jonka voittaja pääsee karsimaan paikasta auringossa pääsarjassa kolmanneksi viimeiseksi sijoittuneen noppajalkaosaston kanssa. Näin ollen sarjan kokonaispisteissä lopulta esimerkiksi 16. sijoittunut joukkue saattaa hivuttautua skulailemaan sarjanoususta, jos se on onnistunut voittamaan jonkun neljästä periodista. 

Miksi höpisen oheista mantraa? Nastan pyylevään iskuun äitynyt (kuudesta viimeisestä matsista kuusi voittoa) Volendam on huomenna toisen periodin viimeisessä pyllymyräkässä tilanteessa, jossa se pystyy voitolla varmistamaan itselleen jakson ykkössijan ja näin ollen myös paikan kevään nousukarsinnoissa. Cambuur hengittelee toisen periodin pisteitä ynnäiltäessä aivan niskassa, joten hölmöilyyn ei olisi varaa. Mahdollisuus on valtaisa, ja kotijoukkue tuskin mahdollisuutta käyttämättä jättää. Meno kentällä on tällä hetkellä vakuuttavaa, eikä loukkaantumishuolia juurikaan ole. 

Volendamin vieraaksi saapuva MVV ei ole loistoiskussa riplaillut – varsinkin vieraissa vääntäminen on tökkinyt oksettavasti. Yhdeksästä vieraskikkailusta on saalistettu ainoastaan neljä pistettä, ja seitsemän kyseisistä taistoista on hävitty vähintään kahdella maalilla. Kun kokoonpanossakin leijuu muutaman veivarin kohdalla pelikuntokysymysmerkkejä (muun muassa keskikenttäsankari Jerome Deom), näyttää nyt siltä, ettei oikein hyvältä näytä. 

Pelivalinta

Volendamin vire, valtaisat motivaatiotekijät, kotietu, pienoinen tasoero sekä MVV:n heikko suorittelu, ovat tekijöitä, jotka kääntävät vaa’an vahvasti kotivoiton suuntaan. En ole valtaisa tasoitusvetojen ystävä, mutta tällä kertaa Volendamin vähintään kahden maalin voitto (Volendam eh -1) kertoimella 1,93 kelpasi mainiosti liuskalle. Rajakertoimeksi ämpyilin lukeman 1,86, joten ainakin vielä hommeli on meikäläisen silmissä pelattavaa kamaa.

Sellaista. Nyt eteenpäin.

Lisää Hollannin Jupiler League -kertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here