Viikon Valiovihje: Overit kiinnostavat Turf Moorilla

valioliigan lauantai

Valioliigaan keskittyvä vihjepalvelu, Valiovihje, tarjoaa viikonlopun maukkaimman peli-idean myös Puoliaika.comin lukijoille. Valioliiga-historiansa parhaassa vireessä etenevä Burnley saa lauantain avausottelussa vieraita pääkaupungista, kun sarjakolmonen Tottenham saapuu Turf Moorille.

Viime kierroksen Brighton-voiton myötä Burnley on pelannut nyt seitsemän Valioliiga-ottelua putkeen ilman tappioita ja se on The Claretsin uusi seuraennätys. Viininpunaisten kausi alkoi todella heikosti ja vielä joulukuulle siirryttäessä Burnley oli peliesityksiltään koko sarjan huonoin joukkue. Joulukuussa Sean Dyche sai kuitenkin palaset loksahtamaan oikeille paikoille ja sen jälkeen Burnley on ollut täysin eri joukkue syyskauteen verrattuna.

Viimeisen kymmenen kierroksen aikana Burnleyllä on ollut koko sarjan eniten laukauksia kuuden jaardin boksin sisältä. Tilaston kakkosena on yhden ottelun enemmän pelannut Manchester City, jota seuraa Liverpool, Tottenham, Arsenal ja Man United. Samalla ajanjaksolla kaikista sarjan joukkueista vain City, Liverpool ja Arsenal ovat merkkauttaneet Burnleyä enemmän Optan tilastoimia big chanceja (vaarallisia maalintekotilanteita). Upeat tilastot eivät selity poikkeuksellisen helpolla otteluohjelmalla, sillä viimeisen kymmenen kierroksen aikana Burnleyn vastustajien taso on ollut sarjan keskivertoa.

Viime aikojen mainioista otteista huolimatta Tottenham lienee kuitenkin liian kova pala Burnleylle. The Clarets on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua sarjan kärkikuusikkoa vastaan rekordilla 0-1-6. Tottenham puolestaan on voittanut tämän kauden kaikki 16 otteluaan top-kasin ulkopuolisia joukkueita vastaan.

Liljanvalkoisten ykköstähti Harry Kane on palannut täysipainoisiin joukkueharjoituksiin ja hänet nähtäneen kentällä Burnleyä vastaan. Spurs voitti kaikki Valioliiga-ottelunsa Kanen sairasloman aikana, mutta peliesityksiltään se oli ajoittain vastustajiaan huonompi. Tottenhamin neljän edellisen ottelun maaliero on plussalla viiden maalin verran, mutta xG vain +2,39.

Burnleyn tämän kauden otteluissa Big sixiä vastaan on nähty keskimäärin 3,43 maalia / peli ja myös total xG on lähes samoissa lukemissa (3,47 / peli). Kaikista sarjan joukkueista ainoastaan Fulhamin otteluissa Big six -joukkueita vastaan on nähty keskimäärin isompi total xG. Tottenhamin kohdatessa bottom 6-joukkueita total xG on puolestaan ollut keskimäärin 3,00.

Pelivihje

Vedonlyöntimarkkina on asettanut ottelun total-linjan 2,5:een maaliin ja se on mielestämme liian vähän, joten runsasmaalisuudessa on arvioillamme hieno value.

Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä Coolbetiltä löytyy markkinoiden paras kerroin ottelun overiin (over 2,5, 1,85). Mielestämme kyseinen kerroin on aivan liikaa ja ansaitsee pelisuosituksen.

Klikkaa tästä Valioliigan kertoimiin ja tutustu tästä Valiovihjeen nettisivuihin!

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here