Viikon Valiovihje: Newcastle – Everton

Lähes parinkymmenen vuoden mittaisen korpivaelluksen jälkeen Newcastle alkaa jälleen sinetöidä paikkaansa Big sixin ykköshaastajana ja Eddie Howen poppoo on jatkanut siitä mihin se keväällä jäi. 

Newcastle löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi ja kehittyneiden tilastojen valossa Harakat on ollut alkukauden neljänneksi paras joukkue. Etenkin kotikentällä vire on ollut väkevä.

Aivan kuten Newcastle, myös Everton on jatkanut siitä mihin se keväällä jäi: Hyökkäyspelaamisen punainen lanka on ollut hukassa ja puolustuspelaaminen on ollut lähes koko sarjan huonointa.

Evertonin pelastus on ollut ilmiömäistä syksyä pelaava maalivahti Jordan Pickford. Vaikka Everton on päästänyt sarjan kolmanneksi eniten maaliodotusta, niin vain viisi joukkuetta koko sarjassa on päästänyt Evertonia vähemmän maaleja.

Maaliodotusarvoilla mitattuna Newcastle on luonut kulmapotkuista ja sivuvapareista ylivoimaisesti sarjan eniten uhkaa ja Everton puolestaan päästänyt näistä tilanteista sarjan neljänneksi isoimman kokonais-xG:n. Vastavasti Evertonin erikoistilannepuolustaminen on ollut erityisen heikkoa.

Tsekkaa artikkeli kokonaisuudessaan ja lue Valiovihje >TÄSTÄ!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän