Viikon Valiovihje: Crystal Palace – Chelsea

Lauantain kello 17 Valioliiga-kattauksen mielenkiintoisin peli käydään Etelä-Lontoossa, jossa isäntäjoukkue Crystal Palace kohtaa Graham Potterin luotsaaman Chelsean. 

Edellisen kerran kun Lontoon paikallinen tässä muodossa pelattiin, niin Thomas Tuchel oli vielä sinisten ruorissa. Saksalainen sai kuitenkin kenkää ja antoi tilaa Graham Potterille. Viime aikojen heikoista pelisuorituksista huolimatta Tuchelin potkut tulivat isona yllätyksenä, sillä Chelseassa tehtiin kesän aikana saksalaisen johdolla valtavaa joukkueen uudelleenrakennusta.

Ennen maaottelutaukoa Chelsea ehti pelata yhden Mestarien liigakamppailun Potterin alaisuudessa, mutta tuolloin merkkejä kurssin kääntymisestä parempaan ei vielä näkynyt. Siniset isännöi Stamford Bridgellä Salzburgia ja jäi 1-1 tasatulokseen, vaikka lähti otteluun yli 70% suosikkina. Koko ottelussa nähtiin vain yksi vaarallinen maalipaikka ja pelin kokonais-xG jäi 1,5 maalin.

Viime kauden alusta alkaen Crystal Palacen päävalmentajana toiminut Patrick Vieira on päivittänyt Kotkien pelikirjan tälle vuosisadalle ja samalla hiljentänyt kriitikkonsa. Vieiran Palace on Roy Hodgsonin Palaceen verrattuna parempi pelin kaikilla osa-alueilla.

Crystal Palacen saldo Vieiran ajan kotipeleistä Big six -joukkueita vastaan on kolme voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota yhteismaalierolla 8-6. Otteluiden boksilaukaukset ovat jakautuneet täysin tasaisesti luvuin 46-46 ja huippupaikat niukasti vieraille luvuin 12-13.

Tsekkaa blogikirjoitus kokonaisuudessaan sekä pelivihje matsiin TÄSTÄ!

Edellinen artikkeliVideo: Kotkassa sekoilleelle JäPS:n Hassan Sesaylle pitkä pelikielto
Seuraava artikkeliVideo: Norwichille taas voitto – Teemu Pukki teki tyylikkään voittomaalin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän