Viikon Valiovihje: Artetan valmentajaura Arsenalissa alkaa voitolla?

Valioliigaan keskittyvä vihjepalvelu, Valiovihje, analysoi myös kaudella 2019-20 lähes joka kierros yhden Valioliigaottelun Coolbetin blogissa tai Puoliaika.com -sivustolla. Tämän viikon ennakossa käsitellään tapaninpäivän klo 17 TV-ottelu, jossa Mikel Artetan Arsenal matkustaa Bournemouthin vieraaksi.

Bournemouth – Arsenal

Bournemouthin syksy on noudattanut tuloksellisesti viime kaudelta tuttua kaavaa. Ensimmäiseen kymmeneen sarjaotteluun Cherries hävisi vain Manchester Citylle, Leicesterille ja Arsenalille, kun taas viimeiseen kahdeksaan peliin on mahtunut seitsemän tappiota. Viime kaudella Bournemouth hävisi kymmeneen ensimmäiseen peliin vain kaksi ottelua, mutta sitten marras-joulukuun aikana kymmeneen peliin Cherries jäi peräti kahdeksan kertaa pisteittä.

XG:llä mitattuna tämä syksy ei ollut viime vuoden kaltaista tykitystä, mutta romahdus talven kynnyksellä on silti ollut lähes yhtä jyrkkä.

Bournemouthin viime kausien vahvuus on ollut sen tämän kauden heikkous

Aiemmin iloisella hyökkäyspelillä ilahduttaneen Eddie Howen miehistön ylöspäin pelaaminen on ollut tällä kaudella xG:llämitattuna koko sarjan kolmanneksi huonointa. Viime kaudella vain ylivoimainen kärkikuusikko pystyi tekemään Bournemouthia enemmän maaleja ja kerryttämään suuremman maaliodotusarvon.

Puolustuspelaaminen on sujunut hyökkäämistä hieman paremmin ja sarjasta löytyy tällä hetkellä kuusi joukkuetta, jotka ovat päästäneen Bournemouthia enemmän maaliodotusarvoa omaan päähän. Viime viikkoina Cherries-puolustus on kokenut todella pahan loukkaantumissuman ja kun päälle lisätään vielä Diego Ricon pelikielto, tarkoittaa se sitä, että Bournemouth joutuu Arsenalia vastaan täysin varamiehisellä puolustuslinjalla.

Jos on Bournemouthin viime kuukaudet olleet hankalia, niin samaa voi toden totta sanoa myös sen tapaninpäivän vastustajasta Arsenalista. Eurooppa-liigan ottelut mukaan lukien Tykkimiehet on voittanut viimeisestä 13:sta ottelustaan vain yhden.

Huono syksy johti manageri Unai Emeryn potkuihin. Väliaikaisvalmentaja Fredrik Ljunberg ei saanut kurssia käännettyä ja nyt Bournemouth-ottelussa ruoriin astuu viime vuosien aikana Pep Guardiolalta arvokasta oppia saanut MikelArteta. Artetalle povattiin menestyksekästä manageriuraa jo pelivuosiensa aikana, ja lopettaessa uransa keväällä 2016 La Masian kasvatille tarjottiin heti paikkaa niin Arsenalin akatemian johdosta kuin Mauricio Pochettinon ja Pep Guardiolan taustatiimeistä. Arteta halusi työskennellä Barcelona-vuosilta tutun Pep Guardiolan kanssa ja päätyi näin Manchesteriin.

Arteta tulee laittamaan Arsenalin isoon remonttiin tärkeimpien kehityskohteiden ollessa prässipeli, pelinavaus alhaalta ja laitapakkien tehokkaampi hyödyntäminen. Työmaata riittää paljon ja loppuvuoden otteluruuhkan aikana tuskin nähdään vielä isoja muutoksia.

Viime viikon ottelussa Evertonia vastaan Arsenal pelasi ensimmäisen nollapelin 15:een otteluun. Edellisen kerran oma maali pysyi puhtaana lokakuun alussa juuri tämän viikon vastustajaa, Bournemouthia, vastaan.

Pelivihje

Molempien joukkueiden vire on heikko, mutta Bournemouthin tilanne on vielä Arsenalia huomattavasti synkempi. Lisäksi Bournemouth kärsii tapaninpäivän ottelussa poissaoloista vierasjoukkuetta enemmän. Meidän arvioillamme otteluun löytyy positiivisen odotusarvon kohteita Arsenalin voitosta ja koko ottelun vähämaalisuudesta.

LUE MYÖS: Arvostettu saksalaislehti jakoi Lukas Hradeckylle kunniaa

Edellinen artikkeliArvostettu saksalaislehti jakoi Lukas Hradeckylle kunniaa
Seuraava artikkeliJordan Ayew veivasi uskomattoman loppuhetkien osuman – katso video!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän