Viihdyttävää vääntöä odotettavissa Utrechtissa

Sitten taas mennään. Pieni tauko on nyt takana, ja on aika sukeltaa mukaan eurooppalaiseen huippusarjakattaukseen. Tällä kertaa starttaillaan Hollannista. 

Utrecht – Cambuur

Hollannin liigassa saatetaan nähdä lauantai-illan kunniaksi varsin värikästä jalkapalloa, kun viime kauden seiska Utrecht saa sarjan toisella kierroksella vieraakseen edellisellä kaudella yhdeksänneksi sijoittuneen Cambuurin ryhmän. Eroa joukkueiden välillä oli kuitenkin kahdeksan pistettä Utrechtin hyväksi, ja Utrechtin rankkaan napsun verran paremmaksi myös alkaneella kaudella. 

Cambuur on ollut de Jongin alaisuudessa viihdyttävää futista pelaileva joukkue, ja viime kautta muistuttavia viitteitä värikkyydestä saatiin jo kauden avausottelussa. Cambuur hävisi matsin kotonaan Excelsiorille 0-2, mutta lopputulos ei todellakaan anna oikeutta pelitapahtumille. Cambuur hallitsi palloa 71-prosenttisesti, voitti maalintekoyritykset 27-7 ja vaaralliset hyökkäykset 93-11. Kun maaliodottamaa tarkkaillaan, menivät xG-lukemat Cambuurille lukemin 3,73-1,07. Paikkoja siis luotiin, mutta tällä kertaa onnikaan ei oikein ollut matkassa. 

Utrecht tasasi pisteet avausottelussaan 2-2 lukemin Waalwijkin vieraana. Joukkue oli matsissa hallitsevampi osapuoli, mutta oman koostepälyilyni perusteella totean lopputuloksen olleen loppujen lopuksi suhteellisen oikeutettu. Utrecht tähtää alkaneellakin kaudella ylempään keskikastiin, eikä tavoite ole millään tavalla mahdoton. 

Molempien joukkueiden kokoonpanotilanne tukee pelivalintaani, sillä hieman merkittävämmät poissaolot osuvat nimenomaan puolustuspäähän. Utrecht lähtee illan myräkkään ilman alakerrassa hääriviä Ramon Hendriksiä ja Mike van der Hoornia, lisäksi keskikentältä uupuu Bart Ramselaar. Pelikunnoltaan epävarmoja alakerran veivareita ovat Tommy St. Jago sekä Django Warmerdam. Pienistä puolustuspään kokoonpano-ongelmista voidaan siis puhua. Vierasjoukkueen kokoonpanotilanne on kutakuinkin paras mahdollinen. 

Pelivalinta

Muun muassa kotijoukkueen alakerran ongelmat, vierasryhmän uskalias pelityyli ja molempien joukkueiden hyökkäysvoima suhteessa vastustajan puolustuksen tasoon ovat tekijöitä, jotka saavat allekirjoittaneen tarttumaan valintaan o2,5 + BTTS kertoimella 1,97. Molempien joukkueen tulee siis tehdä maali, ja lisäksi ottelussa pitää syntyä vähintään kolme osumaa. Kerroin kipittää juurikin nyt kirjoitushetkellä hieman alaspäin, mutta on edelleen 1,90 tuntumassa pelattavuuden rajoilla. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän