UEFA Champions League logoMestarien liigan toisen otteluviikon yksi vauhdikkaimmista väännöistä nähtiin Glasgow’n Celtic Parkilla. Englannin Valioliigaa alkukaudella dominoinut Manchester City matkusti Skotlantiin ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Celticillä oli puolestaan tuoreessa muistissa Barcelonan vieraana koettu 0-7 murskatappio eurosarjan avauskierrokselta.

Ottelu alkoi kotijoukkueen täydellisellä dominanssilla ja Celtic yllättikin vieraat housut nilkoissa jo ottelun kolmannella minuutilla. Celticin ovela vapaapotku löysi laidalta James Forrestin. Työteliäs laituri keskitti Scott Sinclairin namupallon maalinedustalle Erik Sviatchenkolle, jonka jatkon jälkeen pallo pomppi kesähankinta Moussa Dembélén kautta vierailijan verkkoon. TV-kuvien perusteella Dembélé vaikutti olevan tilanteessa paitsioasemassa, mutta tuomaristo ei tätä huomannut ja maali hyväksyttiin.

Celtic jatkoi painostusta heti maalinsa jälkeen ja oli lähellä onnistua toistamiseen. Konkaritoppari Kolo Touré aiheutti kaaosta City-puolustuksen sydämessä ja pallo napsahti vierasjoukkueen pakkien jalasta kohti omaa maalia. Vain Claudio Bravon nopea reaktiotorjunta pelasti vierailijat toiselta takaiskulta.

Celtic-luotsi Brendan Rodgers oli selkeästi tehnyt kotiläksynsä ja saanut miehistönsä hurmiotilaan, sillä Celtic oli jatkuvasti vahvempi kaksinkamppailutilanteissa. Kotijoukkue prässäsi aktiivisesti Cityn pakkeja ja pallon kanssa alati neppailevaa Bravoa. Prässi johtikin useasti vierailijoiden harhasyöttöihin ja menetyksiin. Vihreävalkoisten kokenut kapteeni Scott Brown tappeli jokaisesta pallosta kuin ottelu olisi miehen uran viimeinen.

City tasasi puntit ottelun 11. minuutilla. Pep Guardiolan miehistö sai vihdoin jauhettua pitkän pallonhallintakuvion kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, jonka päätteeksi kulman jälkitilanteesta Aleksandr Kolarov laukoi pallon laatikkoon nousseen Fernandinhon jalkoihin. Brasilialaisen vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti Craig Gordonin vartioimaan maaliin.

Kaikki ottelua katsoneet ihmiset odottivat Cityn kääntävän vitosvaihteen päälle ja rullaavan helpottavan tasoitusmaalin jälkeen Celticin levyksi, mutta toisin kävi. Keskikentän keskellä liikennettä ohjanneen Nir Bittonin elegantti käännös pelasi miehen kimppuun rynnänneen Fernandinhon ulos tilanteesta. Israelilainen jatkoi pallon vasenjalkaiselle Tom Rogicille, jonka tarkka syöttö vapautti vasenta laitaa paahtaneen Kieran Tierneyn. Nuori laitapakki pyrki keskittämään pallon maalin edustalle, mutta jalkansa väliin tuikannut Raheem Sterling ohjasi kuulan hölmistyneen Bravon taakse.

Hetken päästä City tuli jälleen tasoihin. Vierasjoukkue puhkoi Celtic-alakerran jälleen keskeltä. David Silvan riisto ja nappisyöttö Sterlingille, joka pääsi kuittaamaan epäonnistumisensa parhaalla mahdollisella tavalla. Nuori englantilainen esitti maalin edustalla parhaimpia ominaisuuksiaan: taitoa, nopeutta ja ketteryyttä. Guardiolan alaisuudessa erinomaista jalkapalloa pelannut Sterling ujutti pelin tasoihin upealla osumallaan.

Toisen jakson alussa Celtic tyylitteli itsensä jälleen johtoasemaan. Bittonin harhautukset ja ulkoteräsyöttö vapauttivat Tierneyn hyvään keskityspaikkaan. Nuorukaisen vasurin pallo oli liian vaikea Kolaroville, jonka jaloista pallo pomppi Moussa Dembélélle. Ranskalainen kontrolloi pallon välittömästi ja ampui erikoisen saksipotkun, joka yllätti Bravon täysin.

Kymmenen minuuttia Celticin maalin jälkeen Manchester City hyökkäsi oikealta laidalta. Raheem Sterling ja David Silva petasivat avopaikan linjojen välissä upeasti liikkuneelle Sergio Agüerolle. Agüeron napakka laukaus napsahti Gordonin torjunnasta suoraan Noliton jalkaan. Viekas espanjalainen kiitti ja ampui vierailijat tasoihin.

Aivan ottelun viime hetkillä İlkay Gündoğan pääsi laukomaan tuhannen taalan paikasta, mutta edes kimmotus Celtic-pakista ei estänyt Craig Gordonia esittelemään yhtä tämän kauden parhaista torjunnoista. Gordonin haamutorjunta piti numerot tasoissa ja kotijoukkueen mukana lohkon jatkohaaveissa.

Katso ottelun maalit tästä: (mikäli video ei toimi, niin katso ne tästä.)